- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă te preocupă factura la energie electrică, atunci ai nevoie de aceste trucuri pentru a te asigura că nu plătești sume colosale. În cazul în care ai o familie mare și mașina ta de spălat se umple cu rufe o dată la două zile, trebuie să știi ce program să alegi pentru a nu consuma la fel de multă energie electrică.
Mașina ta de spălat e preocupă de curățarea rufelor, dar trebuie să alegi cu încredere programul de spălare potrivit. După ce în ultima vreme autoritățile au anunțat scumpiri colosale la facturile de energie, e cazul să începi să faci economie.
Ca să poți fi eficient din punct de vedere energetic, trebuie să te folosești de mici trucuri care te-ar putea ajuta să economisești.
Trucuri pentru a spăla eficient rufele și a avea o factură mică la energie electrică
1.Diminuează temperatura la care speli
Fiecare program al mașinii de spălat indică o anumită temperatură standard la care poate spăla rufele, dar tu ai opțiunea să setezi manual temperatura, dacă cumva ți se pare prea mare. O temperature de 30 grade este ideală pentru a scoate petele și a împrospăta hainele. Factura ta poate scădea cu aproximativ 70 lei pe an, potrivit The Sun.
Pe lângă faptul că un program la mașina de spălat cu o temperatură mai mică înseamnă diminuarea costurilor la energie electrică, în acest fel scapi de riscurile de a-ți strica hainele. Temperaturile foarte ridicate diminuează țesăturilor.
2.Folosește setări ECO
Trebuie să încerci cu încredere toate setările mașinii tale de spălat pentru a găsi programul potrivit care te ajută să îți cureți hainele fără să le dăuneze. Un program ECO va folosi mai puțină apă pentru spălarea rufelor.
Acest lucru înseamnă că mașina de spălat va folosi și mai puțină energie pentru a încălzi apa. Potrivit unui inginer care lucrează o companie de gaz din Marea Britanie, ai putea economisi aproximativ 50 lei pe an dacă folosești programul ECO.
3.Alege o viteză mai mare de stoarcere a rufelor
Majoritatea ciclurilor mașinilor de spălat mai au la sfârșit, înainte de terminarea programului, încă o tură de stoarcere. Unii specialiști recomandă să dublăm viteza de stoarcere pentru a scoate rufele din mașină aproape uscate.
După ce s-a terminat programul mașinii de spălat, va mai fi nevoie doar să le întinzi câteva ore la aer și apoi hainele sunt gata de împachetat sau călcat.
Acest truc te poate ajauta să economisești în jur de 230 lei pe an la factura de energie electrică. De asemenea, pe timpul iernii, specialiștii ne sfătuiesc să nu uscăm rufele pe calorifer pentru că acest lucru va face centrala să muncească de două ori maim ult pentru a încălzi locuința.
4.Pune o cantitate mică de rufe
Atunci când ai de spălat multe rufe, nu te gărbi să le înghesui pe toate în mașina de spălat. E recomandat să speli câte puține rufe pentru a economisi energie electrică. Dacă reduce cantitatea de haine care umple cuva mașinii de spălat, atunci prețul facturii la energie electrică va scade cu aproximativ 60 lei.
O mașină de spălat de 6 litri consumă aproximativ 1kW de energie pentru un ciclu de spălare de o oră. Dacă speli doar o dată pe săptămână, timp de un an, atunci vei economisi mai mult decât crezi.