Antena Căutare

A murit Pele. S-a stins din viață la aproape o lună de la momentul în care corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie

Pele, unul dintre cei mai apreciați și iubiți fotbaliști, a murit la 82 de ani, anunță BBC. Acesta se lupta cu o boală grea și în ultimele săptămâni a primit îngrijiri paliative după de corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie.

pele tinut de mai multi coechipieri pe brate in timp ce e la bustul gol Galerie
Pele, unul dintre cei mai apreciați și iubiți fotbaliști, a murit la 82 de ani, anunță BBC. Acesta se lupta cu o boală grea și în ultimele săptămâni a primit îngrijiri paliative după de corpul său nu a mai răspuns la chimioterapie. | Profimediaimages.ro

Fostul internaţional brazilian Pele, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai tuturor timpurilor, a încetat din viaţă. Acesta avea vârsta de 82 de ani, scrie BBC.

A murit Pele

Pe 29 decembrie 2022, anunţul morții lui Pele a fost făcut de fiica brazilianului, Kely Nascimento, pe Instagram.

“Tot ce suntem suntem datorită ţie. Te iubim infinit. Odihneşte-te în pace”, a scris fiica lui Pele. Ea a postat şi o fotografie cu mâinile lui Pele şi ale copiilor şi nepoţilor, unite.

În cariera sa, Pele a marcat 1.281 de goluri. Golul său numărul 1.000, din penalti, a fost înscris în faţa unui public în delir, în 1969, pe stadionul Maracana. A marcat cinci goluri într-un meci de şase ori şi a reuşit 92 de hat-trick-uri. La un meci cu Botafogo, în 1964, a marcat opt goluri. În total, Pele a înscris 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri.

El este singurul jucător care a câștigat de trei ori Cupa Mondială, ridicând trofeul în 1958, 1962 și 1970, Pele a fost numit Jucătorul Secolului de FIFA în 2000.

Citește și: Vești proaste despre Pele. Starea lui de sănătate s-a agravat după ce a fost internat cu o infecție respiratorie. Ce se întâmplă

Pele a decedat. Cum și-a petrecut ultimele săptămâni din viață

Pe 3 decembrie 2022, publicația Folha de Sao Paulo a anunţat că Pele nu mai răspunde la tratamentul de chimioterapie la care a fost supus din septembrie anul trecut pentru a-şi trata cancerul intestinal.

Jurnaliştii au spus că după acest moment, fostul fotbalist s-a aflat în îngrijiri paliative şi nu a mai fost supus unor teste sau tratament invaziv. Îngrijirile paliative sunt pentru pacienţii cu boli sau afecţiuni care pot pune viaţa în pericol şi îngrijirea de la sfârşitul vieţii.

Pele a fost internat pe 30 noiembrie 2022, pentru o infecţie respiratorie, iar pe 2 decembrie 2022, şi-a anunţat fanii că se simte bine. Iată că o lună mai târziu, marele fotbalist s-a stins din viață. Lângă el a fost familia.

Pele s-a stins din viață la 82 de ani. Cine a fost omul din spatele fotbalistului iubit de toți

Pele a crescut în sărăcie în Bauru, în statul Sao Paulo. Câştiga câţiva bani în plus muncind în ceainării. Învăţat de tatăl său să joace fotbal, el nu îşi permitea să cumpere o minge, astfel că de obicei juca folosind fie o şosetă umplută cu hârtie de ziar, fie un grapefruit. A jucat în copilărie pentru mai multe echipe de amatori, iar cu Bauru Athletic Club a câştigat de două ori campionatul regional de junior din Sao Paulo. A evoluat şi pentru o echipă de fotbal în sală, cu care a câştigat câteva trofee.

În 1950, când l-a văzut pe tatăl său plângând pentru că Brazilia ratase câştigarea Cupei Mondiale în faţa Uruguayului, Pele i-a spus: “Nu-ţi face griji. Într-o zi o voi câştiga eu”.

Lumea fotbalului l-a văzut prima dată pe Pele în Suedia, în 1958. Avea doar 17 ani când a jucat la turneul final al Cupei Mondiale. Era un adolescent venit de nicăieri, care a impresionat prin talentul său. A înscris unicul gol al brazilienilor la meciul cu Ţara Galilor, din sferturile de finală, şi a stabilit un record, devenind cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale – 17 ani, 239 de zile.

Citește și: Confederaţia Braziliană de Fotbal a dezvelit o statuie a lui Pele, pentru a marca 50 de ani de la Cupa Mondială câştigată de selecţionata cariocas în 1970

Deși viața profesională mergea ca pe roate, cea personală a fost o adevărată provocare.

Legendarul brazilian a fost căsătorit de trei ori: cu Rosemeri dos Reis Chobi în perioada 1966 – 1982, cei doi având două fiice şi un fiu (Kelly Cristina, Jennifer, Edson), cu Assiria Lemos Seixas în intervalul 1994 – 2008 (doi copii – Joshua, Celeste) şi cu Marcia Aoki, din iulie 2016. Fostul fotbalist a avut copii şi din alte relaţii, potrivit News care citează presa internaţională.

(P) Vrei sa o surprinzi cu un cadou personalizat? Iată 8 idei pentru inspirație!... Andrew şi Tristan Tate au fost reţinuţi de DIICOT. Li se aduc acuzaţii de trafic de persoane şi viol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x