Antena Căutare

Actiunea "Aruncatul caschetelor": Sediile PDL, pichetate de sindicalisti

Cateva zeci de sindicalisti din politie si administratia penitenciarelor au ajuns vineri, la sediul PDL Bucuresti, unde au inceput actiunea "Aruncatul caschetelor".

"Am ales sa aruncam caschetele in curtea PDL pentru ca aceasta a fost o problema a presedintelui Traian Basescu la mitingul nostru din 25 septembrie. Caschetele pe care le aruncam nu au insemne oficiale. Astfel, presedintele nu poate sa mai zica ca atentam la siguranta nationala", a declarat Sorin Dumitrescu, presedinte al Federatiei Sindicatelor Personalului Contractual din Penitenciare.

Caschetele aruncate sunt vechi si sunt legate simbolistic de revendicarile sindicalistilor: sa nu se renunte la pensiile militare, sa se ia masuri pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca, sa se respecte legea privind reducerea salariilor cu 25% doar pe o perioada de sase luni si sa se reia plata salariilor la valoarea lor integrala din decembrie 2009.

Potrivit sindicalistilor, aceasta actiune se desfasoara in toata tara. Dupa manifestarea de vineri din fata sediului PDL, sindicalistii se vor reuni pentru a stabili programul de activitati sindicale viitoare.

Membrii mai multor sindicate timisorene vor marsalui si ei pe strazile orasului. Protestatarii vor picheta sediile partidelor de guvernamant si sediul Prefecturii.

De asemenea, peste o suta de sindicalisti din educatie, sanatate, institutii publice si societati de stat, alaturi de pensionari, au pichetat sediul PDL Alba, unde au fluierat si au scandat "Jos Guvernul", dupa care au mers in fata Prefecturii, unde continua actiunea de protest.

Protestatarii s-au adunat in jurul orei 11.00 in fata sediului PDL din Alba Iulia, imobil in care isi au cabinetele parlamentare senatorul Alexandru Peres si deputatul Clement Negrut. potrivit Mediafax.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cseke: In sanatate, vor primi stimulente doar cei care merita... Taxa pe arenda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x