Antena Căutare

Adevărul despre programul ”Investește în tine”, prin care Guvernul vrea să ofere împrumuturi fără dobândă! Ce se ascunde în spatele acestei măsuri

Vestea că tinerii cu vârste de până la 35 de ani ar putea primi împrumuturi fără dobândă pentru educație, sănătate, sport și cultură, prin intermediul unui program numit ”Investește în tine”, a stârnit isterie printre unii reprezentanți ai autorităților, care au tras un semnal de alarmă. 

Vestea că tinerii cu vârste de până la 35 de ani ar putea primi împrumuturi fără dobândă pentru educație, sănătate, sport și cultură, prin intermediul unui program numit ”Investește în tine”, a stârnit isterie printre unii reprezentanți ai autorităților, care au tras un semnal de alarmă.

Deși Guvernul anunță că va aproba acest proiect săptămâna viitoare, un profesor de economie, Bogdan Glăvan, trage un semnal de alarmă și spune că un credit nu va fi niciodată gratuit, motiv pentru care adevărul spus de autorități este spus doar pe jumătate.

"Aici avem de a face cu niște persoane care au propriile interese și care nu dau din banii lor. Ei dau din banii altor oameni, îi pot tipări, îi pot împrumuta pe spinarea altor oameni sau îi pot lua de la alte persoane. Cetățeanul trebuie să înțeleagă acest lucru elementar: politicianul sau guvernantul nu dă din banii lui și nu face parte din familia lui.

Este un individ străîn, cu interesele lui particulare, are o afacere, pentru că politica este o afacere, in care se bagă bani și se scot mai mulți bani din ea.

Și această ințiativă face parte dintr-o strategie politică de a câștigă politic. Pe nimeni nu interesează care sunt, de fapt, nevoile oamenilor sau prioritățile. Guvernul trebuie să lase iluzia că orice este o prioritate, totul se poate face. Acesta este business-ul lui, el din asta trăiește. Este că un vânzător de alba-neagră și îți dă impresia că este posibil orice. Și dacă tu ești un cetățean naiv, atunci tu crezi acest lucru. Cetățeanul trebuie să înțeleagă că, prin orice măsură prin care statul da bani, cetățeanul pierde", a explicat Bogdan Glăvan pentru Ziare.com.

De asemenea, și alte voci au spus că această măsură nu este bună, întrucât se va ajunge la o explozie a creditelor pe piaţă, dar şi la majorarea taxelor pentru unele programe de studii.

Cheltuielile eligibile pentru programul "Investeşte în tine!" sunt legat de domeniile educaţie, cultură, sport sănătate, dar şi locuinţe. Mai exact, un astfel de credit se poate lua pentru plata studiilor de specializare, pentru plata chiriei sau pentru plata unor servicii medicale pe care statul nu le acoperă în prezent. Vor putea accesa creditul doar cei care sunt în sistemul de învăţământ, urmează cursuri sau vor să îşi schimbe specializarea. Pentru a obţine banii, beneficiarii trebuie să aibă vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, iar acești bani vor veni de la bănci.

Cea mai mare LOVITURĂ pentru fumători! Parlamentarii sunt gata să VOTEZE... DEZASTRUL!... Șoferii care pleacă la drum ar trebuie să știe! Tronsonul de drum pe care nu se circulă, la această oră: "O persoan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x