Toate informațiile sunt disponibile și online, pe portalul oficial al Ministerului Educației, la secțiunea special adăugată pentru admiterea la liceu în 2020. Găsești detaliile pe admitere.edu.ro.
2 iulie, prima zi de completare a fișelor de înscriere cu opțiunile pentru liceu
Completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, se va realiza în perioada 2-6 iulie 2020, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie 2020.
Citește și: Evaluarea Națională 2020. Topul liceelor din București și din România
Broșura de admitere la liceu 2020 cuprinde calcului mediei, calendarul, model fișe de înscriere
Broşura de admitere la liceu, pentru anul şcolar 2020-2021, a fost publicată și reprezintă un ghid util atât pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cât şi pentru părinţii acestora, în vederea orientării şcolare pentru clasa a IX-a. Sunt prezentate rutele educaţionale care pot fi urmate, profilurile de pregătire, dar și condiţiile de admitere.
Pe lângă versiunea tipărită a revistei, versiunea electronică a acesteia se poate descărca de pe site-ul http://ismb.edu.ro.
Broşura cuprinde şi calculul mediei de admitere, calendarul admiterii pentru învăţământul profesional de stat, modelul de fişe de înscriere.
Citește și: Evaluarea Naţională 2020. S-au publicat primele rezultate! Introdu codul unic pentru a afla notele
Cum se calculează media de admitere la liceu 2020
Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Restul de 20% reprezintă media celor patru ani de studiu, din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, inclusiv.
Calculul mediei de admitere se face astfel:
- 𝑀𝐴 = 0,2 × 𝐴𝐵𝑆 + 0,8 × 𝐸𝑁
Menţiuni:
- MA = media de admitere;
- ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
- EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.
Informații oficiale despre admiterea la liceele vocaționale și probele de aptitudini, găsești AICI!
Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.