Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Adela

Admiterea la liceu se schimbă total. Testele grilă la limba română şi matematică, anulate și înlocuite cu o medie, la Colegiile Militare

Admiterea în Colegiile Militare nu va mai exista în 2020. În contextul actual, probele scrise au fost anulate, iar elevii vor intra pe baza unei medii calculate pe baza rezultatelor obținute în cei patru ani de școală și a notei de la Evaluarea Națională.

Admitere pe baza mediilor, la Colegiile Militare în 2020

Colegiile militare și implicit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia nu mai organizează proba scrisă de verificare a cunoștințelor la disciplinele limba și literatura română și matematică, planificată pe 21 mai, anunță Inspectoratul Școlar, citat de Alba24.ro.

Media de admitere la liceele militare în 2020, după modelul liceelor civile

Potrivit MApN, în anul 2020 nu se mai susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba și literatura română și matematică.

Citește și: Cum se pregătesc liceele pentru un BAC special

Calendar admitere licee militare

  • Probele de selecție vor fi reluate în perioada 18 – 22 mai 2020. Candidații vor fi planificați și anunțați telefonic de personalul birourilor informare-recrutare.
  • Examinarea medicală va avea loc în perioada 18 mai – 05 iunie 2020.
  • Finalizarea dosarelor de candidat va avea loc până la data de 12 iunie 2020.

Toate activitățile se vor desfășura în condițiile păstrării distanței și a aplicării tuturor măsurilor de protecție împotriva contaminării cu SARS-CoV-2.

Citește și: De la 1 iunie se deschid terasele și cafenelele! Care vor fi prețurile pentru clienți

Cum se calculează media de admitere la liceele militare în 2020

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN*),

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIIIa.

Recomandari