Antena Căutare

Adolescentă cu handicap sever, amendată de autorități pentru că a beneficiat de un consult medical gratuit „Le-am spus că nu voi plăti amenda și că mă pot da în judecată dacă vor”

O tânără cu un handicap sever, blocată într-un scaun cu rotile și a cărei dezvoltare intelectuală s-a oprit la vârsta de 2 ani,  a fost amendată de autorități pentru că ar fi beneficiat de un consult medical gratuit în mod ilegal.

O tânără cu un handicap sever, blocată într-un scaun cu rotile și a cărei dezvoltare intelectuală s-a oprit la vârsta de 2 ani, a fost amendată de autorități pentru că ar fi beneficiat de un consult medical gratuit în mod ilegal.

Aimee Morrow are 19 ani și este din Gateshead, Marea Britanie. Toată viața ei și-a petrecut-o într-un scaun cu rotile. Aimee nu poate vorbi. Are mintea unui copil de doi ani, blocată într-un corp ce îi este temniță.

Handicapul de care suferă o trimite des la medic. Ea este doar unul dintre cele 1,4 milioane de cazuri de persoane cu dizabilități amendate de sistemul național de sănătate britanic.

Tatăl tinerei, John Morrow, susține că Aimeee a beneficiat toată viața de consulturi gratuite.

Tânără cu handicat sever, amendată pentru un consult stomatologic gratuit

După ce au refuzat să plătească amenda, familia tinerei a fost informată că se va apela la o firmă de recuperatori. Din acel moment, sumei inițiale de 100 de lire i s-au adăugat alte 20.

Abia după ce tatăl lui Aimee a apelat la școala de nevoi speciale la care merge fiica sa, autoritățile au anulat amenda.

„Situația este absurdă, o glumă proastă. Le-am spus că nu voi plăti amenda și că mă pot da în judecată dacă vor. Sunt scârbit de incompetența lor”, a declarat bărbatul.

Se pare că din dorința de a reduce fraudele comise de mulți pacienți, autoritățile britanice au penalizat mii de persoane cu handicap, care beneficiau în mod legal de ajutor medical gratuit.

Rezultate Loto 6 din 49, Loto 5 din 40, Joker, Noroc. Numere câștigătoare 24 februarie 2019... ANAF a început verificările în toată țara! Cum vor putea fi găsiți românii care încearcă să păcălească Fiscul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x