Antena Căutare

Alertă seismică în România după evenimentele din această noapte! Cum interpretează specialiștii mișcările produse pe teritoriul țării noastre

Activitatea neobișnuită de noaptea trecută poate fi un semnal de alarmă pentru cetățeni. Au fost câteva mișcări la intervale scurte de timp, iar două dintre cutremure au avut aceeași intensitate. 

Activitatea neobișnuită de noaptea trecută poate fi un semnal de alarmă pentru cetățeni. Au fost câteva mișcări la intervale scurte de timp, iar două dintre cutremure au avut aceeași intensitate.

Referitor la faptul că aceste seisme se produc mai mult noaptea, Gheorghe Mărmureanu, cea mai cunoscută și respectată voce în domeniu, declara în urmă cu ceva vreme că au fost căutate explicații pentru aceste evenimente.

”E o pură întâmplare, să știți! ”, explica Mărmureanu pentru HotNews.ro. ”Și noi am avut un proiect de cercetare pe tema asta, cu care ne-am omorât 5 ani de zile. Dar nu am ajuns la o concluzie clară”, adauga Mărmureanu. ”Au fost luate fazele lunii din ultimii 800-900 de ani, s-au făct calcule, dar am ajuns la concluzia că e hazardat să legi fazele lunii de producerea cutremurelor. Nu găsisem o corelație directă evidentă între fazele lunii și cutremure. Pur și simplu nu avem o explicație. Este doar Întâmplarea!”, spune dl. Mărmureanu. În plus, sublinia directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului, noi avem zona Vrancei, care e altceva. ”E un cu totul alt sistem. Nu se potrivește cu niciun sistem tectonic ceea ce e în Turcia, Italia, Franța sau SUA”.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur s-a produs la ora 00.18, în judeţul Vrancea. Seismul cu magnitudinea 2.6 pe scara Richter s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, în apropierea oraşelor Odobeşti (43 km), Râmnicu Sărat (49 km), Nehoiu (49 km), Panciu (51 km) şi Buzău (53 km).

După jumătate de oră, un cutremur tot cu magnitudinea de 2,8 grade pe scara Richter s-a produs în judeţul Vrancea, la adâncimea de 105 kilometri.

La ora 1.25, în judeţul Buzău, s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea 2,8, la adâncimea de 114 kilometri.

Papa Francisc la București: Ce semnifică Rozariul și de ce să spui Rugăciunile Rozariului... 150000 de pelerini sunt așteptați la Blaj.Papa Francisc va beatifica 7 sfinți martiri ai închisorilor comuniste...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x