Antena Căutare

Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei "Mereu Aproape", a strans donatii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundatii

75 de familii vor petrece sarbatorile de iarna in locuinte noi datorita milioanelor de romani care s-au alaturat campaniei „Apa trece, Romania ramane”. Printr-o mobilizare incredibila, Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei „mereu Aproape” alaturi de jurnalistii de la Antena 3 si de la Observator au reusit sa stranga donatii de peste 1 milion de euro pentru familiile afectate de inundatii

In vara acestui an, furia naturii s-a dezlantuit peste viata a mii de familii din Moldova. Au curs ape, au curs lacrimi, iar casele au cazut una cate una. Speranta a reaparut insa odata cu promisiunea Fundatiei „Mereu Aproape" de a veni in sprijinul romanilor afectati de inundatii.

Zeci de muncitori au lucrat de dimineata pana seara pentru a termina casele promise celor loviti de ape. N-au muncit singuri. Sinistratii au pus umarul la treaba si au participat la construirea propriului viitor. Sambata, 11 decembrie, prima casa a fost inaugurata la Saucesti, in judetul Bacau. In ea s-a mutat Dumitru Chiriac, un pensionar vaduv, in varsta de 85 de ani. Cu o "avere" de cateva gaini si 350 de lei pensie, batranul povesteste cum manca trei zile dintr-o paine. Campania "Apa trece, Romania ramane" a facut ca uitarea si nepasarea sa fie sterse din destinul acestui om care nu credea ca va prinde iarna sub un acoperis calduros.

„Intr-o tara in care speranta dispare pe zi ce trece, romanii au demonstrat ca solidaritatea e posibila in fata unor lovituri greu de imaginat. Milioane de romani au donat bani, iar sute de firme au oferit materiale de constructii. Dupa ce s-a tras linie, s-a ajuns la un total de un milion o suta de mii de euro, 850.000 de euro in conturi plus materiale de constructii. O suma impresionanta dar investitia nu a fost numai una materiala. Daruirea, pasiunea, rabdarea si timpul au fost alte ingrediente importante pentru a oferi o viata noua romanilor afectati de inundatii. O tara intreaga a participat la recladirea acestor vieti" a declarat Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei „Mereu Aproape".

In urmatoarele zile, alte trei case din Saucesti vor fi date in folosinta. Pana la sfarsitul anului vor fi gata 75 de locuinte: sase case in judetul Bacau la Margineni si Saucesti, sase in Suceava la Patrauti, 50 in orasul Dorohoi, cel mai grav afectat de inundatii, cinci locuinte la Doljesti in Neamt si alte opt in Mogosesti Siret din judetul Iasi. Pentru toate aceste case s-au folosit 600 de tone de ciment, 150 de kilometri de fier si armatura, plasa din fibra de sticla si alte mii de bucati de caramida si BCA.

Zapada si gerul pun stapanire pe tara... Gripa aviara, tratata cu spaga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x