Antena Căutare

Alocațiile copiilor, doar pentru anumiți români! Ce schimbare majoră se pregătește

O adevărată controversă s-a născut printre români după ce Guvernul Orban a anunțat că ia în calcul înlocuirea alocațiilor pentru copii cu vouchere. Acum, o nouă propunere a fost lansată de cei de la Blocul Național Sindical (BNS).

Alocațiile copiilor, doar pentru anumiți români! Ce schimbare majoră se pregătește Galerie
Propunere neașteptă în privința alocațiilor

Potrivit acestora, o măsură cu adevărat bună constă în dublarea sau triplarea alocațiilor pentru copii, dar doar pentru cei care provin din familii nevoiașe. Vă reamintim că majorarea alocațiilor a fost amânată pentru data de 1 august 2020.

Cei de la BNS susțin că vor introducerea alocațiilor pe carduri, astfel încât părinții să poată folosi banii strict pentru nevoile copilului (haine, cărți, rechizite etc). În acest sens a fost subliniată și importanța majorării alocațiilor în funcție de veniturile familiei.

Alocațiile copiilor, doar pentru anumiți români! Ce schimbare majoră se pregătește

Propunere neașteptată în privința alocațiilor copiilor

Familiile din România ar putea primi alocații diferențiate

Un prim demers a fost deja făcut de cei de la BNS, prin solicitarea unor date celor de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodăriilor și a numărului de copii, pentru a vedea situațiile financiare.

Într-o expunere recentă, reprezentanții BNS au arătat că statisticile expun un număr de peste un milion și jumătate de copii stau sub riscul sărăciei, lucru ce afectează în mod direct performanțele școlare. Propunerea acestora vine cu ideea potrivit căreia alocațiile ar trebui oferite după anumite criterii, în funcție de venit, cu mențiunea că doar cei care câștigă sub 4500 de lei pot primi alocație.

Bărbat reţinut de poliţiştii din Capitală după ce ar fi încălcat ordinul de protecţie provizoriu; fosta iubită a reclama... Elena-Cristina a dispărut din Constanța! Părinții adolescentei lansează un apel public: Cine are informații despre fiica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x