Potrivit acestora, o măsură cu adevărat bună constă în dublarea sau triplarea alocațiilor pentru copii, dar doar pentru cei care provin din familii nevoiașe. Vă reamintim că majorarea alocațiilor a fost amânată pentru data de 1 august 2020.
- citește și: Alocațiile înlocuite cu vouchere, anunț de ultimă oră! Ce a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Cei de la BNS susțin că vor introducerea alocațiilor pe carduri, astfel încât părinții să poată folosi banii strict pentru nevoile copilului (haine, cărți, rechizite etc). În acest sens a fost subliniată și importanța majorării alocațiilor în funcție de veniturile familiei.
Familiile din România ar putea primi alocații diferențiate
Un prim demers a fost deja făcut de cei de la BNS, prin solicitarea unor date celor de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodăriilor și a numărului de copii, pentru a vedea situațiile financiare.
- citește și: Ludovic Orban, declarație bombă despre alocațiile copiilor! „Nu am spus niciodată așa ceva!”
Într-o expunere recentă, reprezentanții BNS au arătat că statisticile expun un număr de peste un milion și jumătate de copii stau sub riscul sărăciei, lucru ce afectează în mod direct performanțele școlare. Propunerea acestora vine cu ideea potrivit căreia alocațiile ar trebui oferite după anumite criterii, în funcție de venit, cu mențiunea că doar cei care câștigă sub 4500 de lei pot primi alocație.