„Am venit să aduc un omagiu celor care şi-au pierdut vieţile. Eu şi soţia mea Mari ne amintim noaptea tragicului incendiu şi aducem condoleanţele şi solidaritatea noastră”, a declarat Hans Klemm, conform Ambasadei SUA.
Ambasadorul Hans Klemm a mers în fiecare an la clubul Colectiv, pentru a depune flori şi a aprinde o lumânare.
Anul trecut, Klemm a rememorat la Colectiv faptul că oamenii din România au văzut victimele tragediei din Clubul Colectiv ca fiind victime ale corupţiei şi atunci s-au declarat hotărâţi să lupte împotriva corupţiei, astfel că nu s-a aşteptat ca, după trei ani, lupta anticorupţie să fie slăbită, ca independenţa justiţiei să fie ameninţată, că va exista un risc şi mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată, ceea ce îngrijorează Statele Unite.
În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War". La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.
În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv.
Sursa : news.ro
Schimbare drastică! Cine sunt românii care nu se mai pot pensiona anticipat ... Primele imagini! Cadavru cu pungă pe cap, descoperit în sectorul 6 din București! Ce detaliu șocant a ieșit la iveală...