Live acumChefi la cutite (r)
Prime Time 20:00Film: Eroi de sacrificiu

Ea este Ana Maria, profa din Galați care a luat nota 10 la Titularizare, dar tot nu a primit un post la catedră

Ana Maria este din Galați și mereu a vrut să se facă profesoară. Pentru că îi place meseria de dascăl, tânăra a dat de zece ori examenul de titularizare și, culmea, de fiecare dată l-a promovat cu notă mare. Anul acesta a luat 10 curat, dar degeaba. Nu, nu a reușit să obțină un post în învătământ. Cum se explică?

Ana Maria este din Galați și mereu a vrut să se facă profesoară. Pentru că îi place meseria de dascăl, tânăra a dat de zece ori examenul de titularizare și, culmea, de fiecare dată l-a promovat cu notă mare. Anul acesta a luat 10 curat, dar degeaba. Nu, nu a reușit să obțină un post în învătământ. Cum se explică?

Cazul Anei Maria Costiuc a fost făcut public de publicația locală din Galați, Viața Liberă, care explică pe larg povestea tinerei profesoare și nedreptățile ce i s-au făcut.

"Ana-Maria Costiuc este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat. Nici măcar în judeţele vecine nu sunt posturi. Speră totuşi să obţină ceva la suplinire", scrie sursa citată.

Profesor suplinitor, cu 10 la titularizare: "Toți elevii meu au promovat Bacul"

Întrebată ce anume o ține în învățământ în condițiile în care se află în prezent sistemul din România, Ana-Maria le-a răspuns jurnaliștilor gălățeni de la Viața Liberă:

"Anul acesta am avut trei clase de a 12-a la Liceul "Mircea Eliade". Toţi elevii mei care au ales să dea Bacalaureatul la disciplinele pe care le predau au promovat examenul. Chiar şi unul dintre ei, cu dificultăţi de învăţare, a mers pe mâna mea, i-am sistematizat materia şi i-am garantat că va lua notă de trecere. Şi aşa a fost. Unul dintre elevi, Alexandru Caramfil, a luat 10 la Logică. Eu nu am copiii mei încă, dar la fiecare început de an şcolar simt că sunt mamă, deci responsabilă, pentru câte 200 de copii", a fost răspunsul profesoarei.

Întreaga poveste, AICI!