Antena Căutare

Ea este Ana Maria, profa din Galați care a luat nota 10 la Titularizare, dar tot nu a primit un post la catedră

Ana Maria este din Galați și mereu a vrut să se facă profesoară. Pentru că îi place meseria de dascăl, tânăra a dat de zece ori examenul de titularizare și, culmea, de fiecare dată l-a promovat cu notă mare. Anul acesta a luat 10 curat, dar degeaba. Nu, nu a reușit să obțină un post în învătământ. Cum se explică?

Ana Maria este din Galați și mereu a vrut să se facă profesoară. Pentru că îi place meseria de dascăl, tânăra a dat de zece ori examenul de titularizare și, culmea, de fiecare dată l-a promovat cu notă mare. Anul acesta a luat 10 curat, dar degeaba. Nu, nu a reușit să obțină un post în învătământ. Cum se explică?

Cazul Anei Maria Costiuc a fost făcut public de publicația locală din Galați, Viața Liberă, care explică pe larg povestea tinerei profesoare și nedreptățile ce i s-au făcut.

"Ana-Maria Costiuc este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat. Nici măcar în judeţele vecine nu sunt posturi. Speră totuşi să obţină ceva la suplinire", scrie sursa citată.

Profesor suplinitor, cu 10 la titularizare: "Toți elevii meu au promovat Bacul"

Întrebată ce anume o ține în învățământ în condițiile în care se află în prezent sistemul din România, Ana-Maria le-a răspuns jurnaliștilor gălățeni de la Viața Liberă:

"Anul acesta am avut trei clase de a 12-a la Liceul "Mircea Eliade". Toţi elevii mei care au ales să dea Bacalaureatul la disciplinele pe care le predau au promovat examenul. Chiar şi unul dintre ei, cu dificultăţi de învăţare, a mers pe mâna mea, i-am sistematizat materia şi i-am garantat că va lua notă de trecere. Şi aşa a fost. Unul dintre elevi, Alexandru Caramfil, a luat 10 la Logică. Eu nu am copiii mei încă, dar la fiecare început de an şcolar simt că sunt mamă, deci responsabilă, pentru câte 200 de copii", a fost răspunsul profesoarei.

Întreaga poveste, AICI!

Vouchere vacanță 2019. Anunț important pentru cei care au primit tichete la locul de muncă și nu le-au folosit până acum... S-a trezit cu o viperă în bucătărie. „S-au înmulţit foarte mult aici, toată lumea spune că intră şi în case” VIDEO...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x