Antena Căutare

Angajatii din Bucuresti, cei mai bine platiti din tara

Daca vreti salariu mare, trebuie sa lucrati in Bucuresti. Locuitorii Capitalei sunt cel mai bine platiti din Romania si, prin urmare, si cei mai bogati. Puterea lor de cumparare este de trei ori mai mare fata de cea a locuitorilor din Moldova, precum si a celor din Sud-estul tarii.

In Bucuresti, PIB-ul pe cap de locuitor se ridica, in urma cu 3 ani, la 15.800 de euro. Asta in timp ce in nord-estul si sud-estul tarii, PIB-ul pe cap de locuitor era la cel mai mic nivel din tara, ajungand abia la 4.600 de euro.

Explicatia este simpla: Capitala este zona cea mai dezvoltata, care atrage, prin urmare, cei mai multi investitori. Iar acestia ofera locuri de munca bine platite. Asa a fost posibil ca salariile nete ale bucurestenilor sa creasca in 2010 fata de 2009. Asta s-a mai intamplat si in alte doua regiuni: Timis si Brasov.

Angajatii din Capitala au in continuare cel mai mare salariu mediu net, de 1.864 de lei pe luna. Despre o forta de munca bine platita vorbim si in judetele Sibiu si Gorj, unde salariul mediu este de 1.417, respectiv 1.424 de lei.

In aceste regiuni insa, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor nu depaseste 6.000 de euro.

Oamenii de afaceri spun ca autoritatile locale din regiunile mai putin dezvoltate ar putea oferi stimulente fiscale pentru a atrage mai multi investitori.

Sursa: Antena3

Epidemie de scarlatina in Timis... Jaf la Techirghiol: Doi hoti au furat 80.000 de lei dintr-o casa de schimb valutar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x