Antena Căutare

Scade vârsta de pensionare pentru acești angajați. În ce condiții pot ieși femeile la pensie la 53 de ani, iar bărbații la 55! 

O nouă categorie de români ar putea să iasă mai repede la pensie, în viitorul apropiat, fără penalizări. Este vorba despre salariații din sectorul de construcții de nave ce desfășoară activități specifice, potrivit unei propuneri legislative.

Scade vârsta de pensionare pentru acești angajați. În ce condiții pot ieși femeile la pensie la 53 de ani, iar bărbații la 55!

Astfel, potrivit propunerii legislative ce a fost pusă recent în dezbatere la Senat, persoanele care lucrează în sectorul de construcție de nave ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

Această măsură nu vizează, însă, toți angajații din industria navală, ci doar pe cei care defășoară activități de control nedistructiv cu radiații ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/demontare schele, lăcătușerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj și electrică montaj, potrivit avocatnet.ro.

S-a furat pensia! Un poștaș a ajuns la pensionari cu geanta goală: "Ce să-ți mai dau, mamaie, mi-au luat toți banii"

Acești angajați ar urma să beneficieze, în cazul unui stagiu minim de cotizare de 30 de ani, de o reducere a vârstei standard de pensionare cu zece ani, iar vârsta minimă de pensionare ar urma să fie, în cazul celor care activează în construcția de nave, de 53 de ani pentru femei și 55 de ani pentru bărbați.

Această măsură ar urma să fie adoptată întrucât cei care lucrează în industria navală se supun la riscuri uriașe de-a lungul timpului, în comparație cu alte sectoare ale economiei.

Adio, pensii, pentru aceste persoane! Motivul pentru care rămân fără bani în această lună este de necrezut!

Mai exact, măsura reducerii vârstei de pensionare pentru constructorii de nave “ține cont de condițiile speciale zilnice pe care aceștia le îndură (vânt, ploaie, frig, expunere constantă la gaze toxice)”. Totodată, condițiile speciale de muncă nu permit menținerea în activitate a salariaților din industria navală până la o vârstă înaintată, fiindcă starea de sănătate nu le mai permite acestora să fie foarte productivi sau eficienți.

Bărbatul care a atacat-o pe casiera unei case de amanet din Bucureşti, reţinut... Un polițist a fost prins în ipostaze halucinante în cabina de probă de la mall! Oamenii au chemat Poliția după ce au auz...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x