Antena Căutare

ANM: Vremea se schimbă radical! După zilele caniculare, urmează ploi și furtuni!

Vremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 - 20 septembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea se va răci ușor în următoarele zile la nivelul întregii țări, temperaturile medii maxime situându-se la 20 de grade Celsius, iar după 10 septembrie se vor semnala ploi pe arii extinse, conform prognozei pentru perioada 7 - 20 septembrie, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, cu medii termice diurne situate în jurul a 22 de grade și nocturne între 9 și 11 grade. După 12 septembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind caldă pe 15 — 16 septembrie, atunci când temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor fi de aproximativ 13 grade.

Între 18 și 20 septembrie, regimul termic va redeveni normal, fiind caracterizat de temperaturi diurne de 24 de grade și nocturne de 12 grade, mediate pe întreaga regiune.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 10 și 13 septembrie, când va ploua pe arii extinse și se vor cumula cantități de apă mai importante și, din nou, după 15 septembrie, când ploile se vor semnala izolat și vor fi, în general, slabe cantitativ.

Ulterior, o nouă răcire va conduce, în ultimele zile de prognoză, la un regim termic normal pentru această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade și ale minimelor de 12 — 13 grade.

Va ploua pe arii extinse și mai însemnat cantitativ în jurul datei de 11 septembrie, iar după 15 septembrie va crește din nou probabilitatea pentru ploi, dar în general slabe și pe arii mai restrânse.

Ulterior, regimul termic va marca o scădere ușoară, spre valori apropiate de normele climatologice ale perioadei. În ultimele zile ale prognozei, vor fi temperaturi de 22 de grade ziua și aproximativ 11 grade noaptea.

Pe 11 și 12 septembrie va ploua pe arii extinse și, izolat, posibil mai însemnat cantitativ, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză vor fi doar ploi trecătoare, nesemnificative.

La munte, în prima săptămână a intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale temperaturilor maxime între 10 și 12 grade, în timp ce nopțile vor fi destul de reci, cu medii termice de 2 — 4 grade. Între 13 și 16 septembrie, temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât se vor atinge 18 grade ziua și 8 grade noaptea și abia spre sfârșitul perioadei de prognoză regimul termic va reveni la normal, fiind estimate medii ale maximelor diurne de 16 grade și ale minimelor nocturne de aproximativ 7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 10 și 12 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii relativ extinse, apoi va crește din nou după 15 septembrie, când ploile vor fi slabe cantitativ.

Estimările meteo sunt realizate de ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Miracol pentru credincioșii din România! A fost descoperită crucea lui Arsenie Boca! Pelerinii de la Prislop merg acum s... Un manelist celebru a filmat scene macabre în cimitir! Imaginile îți vor da fiori! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x