Antibiotice naturale despre care nu ai ştiut până acum. Ce să consumi ca să nu te îmbolnăveşti

 

De fiecare dată când ne îmbolnăvim mergem la medic pentru a ne prescrie medicamente. Dacă avem o infecţie sau o răceală mai puternică doctorii presrciu antibiotice.

Majoritatea antibioticelor acţionează asupra infecţiei în doar câteva ore după administrare. Dar, cursul de tratament trebuie dus până la capăt deoarece există riscul ca infecţia să reapară şi să fie imună faţă de preparatul administrat anterior. De data aceasta va trebui un antibiotic mai puternic decât cel dintâi. Dieta celor care iau antibiotice trebuie să cuprindă cât mai multe produse cu un conţinut bogat de zinc şi seleniu, vitamine A, E şi C deoarece au proprietăţi antifungice.

Iată câteva produse naturale care au proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale şi sunt capabile să protejeze organismul nostru împotriva bacteriilor dăunătoare.

Usturoiul

Luptă în mod activ cu stafilococul şi streptococul. Un căţel de usturoi pe zi ţine departe diabetul, tensiunea crescută, alergiile, durerile de dinţi sau de inimă.

Ghimbirul

Ghimbirul ajută în distrugerea virusului gripei şi îmbunătăţeşte capacitatea sistemului imunitar de a se lupta cu infecţia. De asemenea, ghimbirul este utilizat pe scară largă pentru tratarea indigestiei, pentru a reduce durerea provocată de osteoartrită şi chiar pentru prevenirea pe cale naturală a cancerului.

Mierea de albine

Are proprietăţi antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatorii, antioxidante şi antiseptice. În anotimpul rece poţi consuma miere cu lamâie şi propolis pentru creşterea imunităţii.

Echinaceea

Aceasta se utilizează pentru tratarea infecţiilor tractului urinar, candidozei, infecţiilor urechii, micozei, sinuzitei, rinitei alergice (boala fânului) şi pentru vindecarea lentă a rănilor. 

Eucaliptul

Eucaliptul este considerat un antiseptic natural care ucide ciuperca, bacteriile şi viruşii dar poate fi utilizat şi în calitate de antibiotic local, deoarece aplicat pe piele distruge bacteriile.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe