Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Anunţ important pentru elevii din România! Se introduce o nouă materie şcolară

O nouă schimbare apare în şcolile din România! Aleşii doresc să introducă în curicula şcolara o nouă materie de studiu

O nouă schimbare apare în şcolile din România! Aleşii doresc să introducă în curicula şcolara o nouă materie de studiu

Pentru ca absolvenții de liceu sau de facultate să fie cât mai pregătiți în momentul în care se duc să se angajeze și să nu se mai lovească de celebra replică a angajatorului,” nu ai suficientă experință în domeniu”, aleşii vor să introducă în curicula școlară o nouă materie de studiu, prin care să-i familiarizeze cu noile locuri de muncă

Proiectul legislativ aflat în dezbaterea deputaților prevede ca elevii din anii terminali să facă cursuri de tip internship în companiile private, pentru a se putea lămuri la fața locului ce înseamnă munca efectivă.

Concret, proiectul prevede educaţia cu privire la carieră, care se realizează în instituțiile de învățământ prin intermediul ariei curriculare, numită” consiliere și orientare”. Aleșii vor ca prin noua materie de curs să ofere elevilor informații despre piața muncii. Aceștia mai spun că în acest fel se formează abilități de a face alegeri privind educația, formarea, munca și viața în general. "Oportunități de a exprima diverse roluri din viața comunității sau din viața profesională, instrumente pentru planificarea carierei, se intermediază, prin semnarea de parteneriate, accesul la organisme private în cadrul cărora elevul său studentul să poată testa și aprofunda prin practică, anumite cunoștințe dobândite în cadrul instituțional de școlarizare urmat până la acel moment în vederea testării unor opțiuni pentru o anumită carieră viitoare”, se arată în lege, potrivit Libertatea.ro.

Recomandari