Antena Căutare

„Ne plânge sufletul! Cădem printre paturi!” Așa arată infernul din Suceava! O asistentă rupe tăcerea, în ciuda presiunilor

O asistentă din spitalul focar de coronavirus din Suceava sfidează interdicțiile de a vorbi cu presa si descrie infernul trăit de cadrele medicale, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Realitatea din Suceava este cruntă. O asistentă care lucrează în spitalul focar de infecție de coronavirus acuză o lipsă acută de personal.

„Oricât am vrea, suntem oameni. Nu poți să faci mai multe decât poate să facă un om. Ne plânge sufletul că nu putem să facem mai mult, cădem printre paturi în dorința de a ajuta.

Noi nu suntem Armata Română. Am făcut un jurământ că vom salva vieți, dar nu cu prețul vieții noastre. Avem dreptul să fim protejați ca să putem ajuta.

Eu dacă mor nu plătește nimeni pensie copilului meu, nu ies la pensie la 40 de ani, nu am pensie specială. De ce ar trebui toată societatea să ne acuze că nu vrem să intrăm la pacienții cu COVID și totuși intrăm. Doar am făcut presiuni ca să ne asigure materialele necesare”, a dezvăluit asistenta, la Antena 3.

Marți seara a fost confirmat de către Ministerul Sănătății primul deces în rândul personalului medical în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul nu avea alte afecțiuni.

Cristian Stupiuc avea 52 de ani și lucra de o viață la Ambulanța Suceava. Salvator pentru restul lumii, nu s-a putut salva pe sine. Fusese depistat cu coronavirus în urmă cu câteva zile și era acasă, în izolare și tratament.

A murit omul care a dat cel mai mare „Breaking News” al României: Revoluția din '89! „Mirko Atanacković a murit așa cum ... 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre GDPR...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x