Medicii de la Institutul Matei Balș, ajutați de asistente virtuale să trateze bolnavii de coronavirus: ”În felul acesta, doctorii sunt mai puțin expuși infecției cu COVID-19!”

Nu mai puțin de 11 infirmiere virtuale îi ajută pe medicii de la Institutul Matei Balş din Capitală să aibă grijă de pacienţii cu Covid-19. 

Vorbim despre o reţea de tablete interconectate, pe care sunt montate avataruri cu înfăţişare umană. În felul acesta, doctorii sunt mai puţin expuşi la contactul cu pacienţii infectaţi, iar bolnavii sunt încântaţi să vadă şi chipuri fără mască.

Aşa decurge comunicarea dintre pacientii diagnosticati cu coronavirus si medicii de la institutul Matei Bals din Capitala. Doctorii au in ajutor 12 infirmiere virtuale care le usureaza munca medicilor.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

”Infirmiera virtuală are în spate o rețea interconectată de tablete ce permite medicilor și asistentelor să comunice de la distanță cu pacienții, fără a se mai deplasa la salon ori la pat dacă nevoia nu este esențială ori vitală pentru sănătate.”, a declarat Dragoș Bălan, cofondator al firmei de branding și comunicare.

Practic, specialistii au creat o retea de avataruri, care au integrate tablete. Toate device-urile au cate un rol. Tableta "doctor" e cea care are acces la toate celelalte, numite generic "infirmiere". Ele sunt montate in saloanele pacientilor diagnosticati cu coronavirus.

”De ce sunt foarte utile în condiţiile de pandemie, în spitalele de boli infecţioase şi în momentul în care vrei să ai un risc redus de contaminare. Pentru că poţi şti în orice moment ce nevoi are pacientul şi nu e nevoie să intri de foarte multe ori în zona contaminată.”, a declarat dr. Adrian Marinescu.

Medic din Pitești, acuzat că a infectat zeci de persoane ”A refuzat să poarte echipament și să fie testat pentru COVID-19!”

Infirmierele virtuale ii pot ajuta pe pacientii care au forme usoare ale bolii.

”Am încercat să dăm un aspect avatarurilor cât mai cald, cât mai uman și mai prietenos. Infirmierele noastre sunt zâmbitoare, nu poartă mască de protecție.”, a spus Ana Rădulescu, designer firmă de branding și comunicare.

Un asistent medical robot pe nume Tommy ii ajută si pe medicii din Italia sa trateze bolnavii de COVID-19. Acest robot i-a inspirat pe ai noștri

Pentru jumătate de an, munca "infirmierelor virtuale" de la Institutul Matei Balș va fi asistată de la distanţă de o echipă tehnică.

Nelu Tătaru, cea mai bună veste pentru români! Ce se va întâmpla, după Paște: „Îi rog să mai aibă răbdare, 7-10 zile”

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole

Coronavirus în România, cifre oficiale

În România au fost confirmate până duminică, 19 aprilie, 8.746 de persoane infectate cu virusul COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate. La terapie intensivă sunt 256 de pacienți.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.113 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 125 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 19 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate și externate.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri