Antena Căutare

Asistentii personali ai persoanelor cu handicap nu si-au primit salariile de cateva luni

Intr-un demers de a rezolva problemele grave care exista in ceea ce priveste plata drepturilor salariale ale asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Romania, numerosi reprezentanti ai societatii civile au trimis prin posta la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si pe mail catre politicieni un document in care solicita modificarea legislatiei.

Propunerile legislative propuse trebuie aprobate de urgenta pentru a evita procesele care sunt acum pe rol intre asistentii personali si primarii si pentru ca primariile care au "trecut in somaj" sau au "concediat colectiv" asistentii personali sa fie obligate sa-i reangajeze la solicitarea acestora, potrivit scrisorii. Intrucat sunt probleme in aproape toate judetele, sunt afectate cateva mii de persoane cu handicap.

„Imposibilitatea de a asigura plata drepturilor salariale a determinat, in multe localitati, din nevoia de a oferi mijloace de subzistenta acestor persoane, a asistentilor personali, efectuandu-se chiar proceduri de concediere colectiva.

In acest mod, s-a incalcat grav legislatia in vigoare, atat de catre autoritatile locale, cat si de reprezentantii institutiilor publice cu responsabilitati in domeniu, care au acceptat neintemeiat privarea persoanelor cu handicap grav de dreptul la protectie sociala stabilit de comisia de incadrare in grad de handicap, singura abilitata sa decida in acest sens.

Tot articolul, in Financiarul

Bucurestiul, paralizat de miting. Vezi zonele cu restrictii!... VIDEO! Romanii au probleme grave cu bolile cardiovasculare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x