Antena Căutare

„Vreau să vorbesc cu Angela”.Ce trebuie să faci când auzi această sintagmă. Proiectul Poliţiei Capitalei pentru prevenirea agresiunilor din Centrul Vechi

Victimele abuzurilor în cluburile sau barurile din București vor avea un cuvânt de siguranță, pe care îl vor spune atunci când vor să semnaleze nevoia de ajutor. Personalul din aceste locații va fi instruit să recunoască atunci când cineva este agresat, în momentul în care aude cuvântul „Angela”.

Un nou proiect pentru prevenirea agresiunilor

„Ask for Angela” este o campanie de prevenire a agresiunilor sexuale lansataă în anul 2016 în Marea Britanie de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool şi agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire, conform Poliţiei Capitalei.

Dacă cineva vine la dumneavoastră și spune că vrea să vorbească cu Angela, de fapt are nevoie de ajutorul Poliției. Angajații barurilor și cluburilor din Centrul Vechi au fost instruiți să recunoască un cod prin care un client care este agresat de cineva să ceară ajutorul foarte simplu. Tot ce trebuie să facă persoana aflată în pericol este să pronunțe cuvântul „Angela”.

Inițiatorii proiectului spun că în primul rând victimele trebuie să conștientizeze că se află în pericol, chiar dacă agresorul este cineva cunoscut.

"Se simt vinovate că l-au băgat în seamă, că stau vinovate cu ele, că au determinat agresiunea, ceea ce este eronat, greșit și trebuie să ieșim din această mentalitate și să cerem ajutor, conform statisticelor internaționale peste 60 la sută dintre victimele unui viol sunt agresate de cineva pe care îl cunoșteau.", declară Simona Voinescu, de la Asociația Necuvinte.

Articolul continuă după reclamă

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliția Capitalei, spune: Nu trebuie să ne referim clar la o agresiune clară, vorbim de violență, o mângâiere care nu este la locul ei, o încercare de sărut care nu este la locul ei este o posibilitate să ieși din această situație, vorbind cu angajații, cerând să vorbești cu Angela, a început procesul de instruire, angajații vor ști că ai nevoie de ajutor.

"Cel mai la îndemână este să ținem lângă noi victima, să ne asigurăm că este protejată și că este în afara oricărui pericol."

"Este o campanie foarte bună, de foarte multe ori vedem femei agresate și chiar este un lucru minunat."

Reprezentanții poliției din Capitală spun că proiectul ”Vorbește cu Angela” nu înlocuiește linia de urgență 112.

Dolj: Poliţiştii fac verificări în cazul a trei persoane venite din Italia care ar fi declarat că s-au aflat în alte reg... 10 sfaturi ale Ministerului Sănătății pentru a ne proteja de coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x