Căutare Live

Aspectul face toti banii! Mancam orice, doar sa arate bine si sa fie ieftin

Mancam orice, numai ieftin sa fie. Nu conteaza aspectul comercial, nici ce scrie pe eticheta, nici daca e in termen sau nu. Chiar daca e vorba de sanatate, romanii nu sunt interesati de continut, ci de aspect. Total opus decat restul europenilor. Daca cei din vest vor sa stie din ce tari provin alimentele pe care le mananca, noi punem pe primul plan pretul si aspectul

In fiecare luna dam sute de lei pe alimente iar pe cele mai multe le cumparam dupa ureche. Sau mai bine spus, dupa ochi si portofel. Daca europenii pun pe primul plan tara de origine a alimentelor pe care le consuma, romanii sunt mai mult interesati de pret. “Sunt axat indeosebi pe branzeturile romanesti, pe fructele romanesti, legumele. Ma uit de exemplu si la fasole sa nu fie China, sa nu fie Polonia, daca e Romania, mai mica, parca o iau, au un alt gust”, spune un cumparator.

Pentru europenii din Vest provenienta produselor alimentare este unul dintre cele mai importante criterii:70% dintre consumatorii europeni din tarile precizate considera importanta originea produselor alimentare in alegerea lor.

In toate tarile membre ale Uniunii Europene, pe etichetele alimentelor trebuie sa fie trecuta tara de provenienta. In viitor, etichetele ar putea cuprinde nu doar tara, ci si locul exact in care a fost fabricat alimentul.

Sfaturile specialistilor in alimentatie sunt putine si clare. Eticheta trebuie citita si-n dunga inainte de a pune produsul in cos.

UPDATE! Asistentul lui Catalin Botezatu, retinut in dosarul furtului de tablouri... Surprize, surprize: in martie, se va decide soarta clasei pregatitoare. Aproape un milion de copii si parintii lor mai a...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri