In fiecare luna dam sute de lei pe alimente iar pe cele mai multe le cumparam dupa ureche. Sau mai bine spus, dupa ochi si portofel. Daca europenii pun pe primul plan tara de origine a alimentelor pe care le consuma, romanii sunt mai mult interesati de pret. “Sunt axat indeosebi pe branzeturile romanesti, pe fructele romanesti, legumele. Ma uit de exemplu si la fasole sa nu fie China, sa nu fie Polonia, daca e Romania, mai mica, parca o iau, au un alt gust”, spune un cumparator.
Pentru europenii din Vest provenienta produselor alimentare este unul dintre cele mai importante criterii:70% dintre consumatorii europeni din tarile precizate considera importanta originea produselor alimentare in alegerea lor.
In toate tarile membre ale Uniunii Europene, pe etichetele alimentelor trebuie sa fie trecuta tara de provenienta. In viitor, etichetele ar putea cuprinde nu doar tara, ci si locul exact in care a fost fabricat alimentul.
Sfaturile specialistilor in alimentatie sunt putine si clare. Eticheta trebuie citita si-n dunga inainte de a pune produsul in cos.
UPDATE! Asistentul lui Catalin Botezatu, retinut in dosarul furtului de tablouri... Surprize, surprize: in martie, se va decide soarta clasei pregatitoare. Aproape un milion de copii si parintii lor mai a...