Antena Căutare

Astazi crestinii ortodocsi o sarbatoresc pe Sfanta Parascheva

Duminica e zi de sarbatoare pentru crestinii ortodocsi. E Sfanta Parascheva, o zi mult asteptata in special de cele cateva zeci mii de pelerini care s-au strans in aceste zile la Iasi. Au stat si cate 18 ore la coada ca sa atinga sfintele moaste, au dormit pe iarba, in frig, au stat nemancati, dar credinta le-a dat mereu putere.

Strazile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iasi au fost, din nou, neincapatoare pentru zecile de mii de pelerini care au asteptat sa atinga moastele Sfintei Parascheva. Chiar daca au stat la o coada lunga de cativa kilometri, gandul ca vor fi aparati de rele si vor fi sanatosi, le-a dat rabdare.

N-au parasit coada nici ca sa isi ia de mancare. Au primit de pomana, insa.

O felie de cozonac, un ceai, o lumanare si credinta sunt lucrurile care ii tin pe oameni la acest rand mai bine de 14 sau 18 ore. Pe aceste lucruri nu dau bani. Ei le primesc de la oamenii de buna credinta.

La slujba care va avea loc in aceasta dimineata la Catedrala Mitropolitana din Iasi sunt asteptati peste o suta de oameni.

Serverele Loteriei Romane nu au functionat sambata timp de cinci ore... Ancheta in urma accidentului teribil de pe DN7 in care au murit opt persoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x