Sursă de proteine, fier, fosfor, oligoelemente, vitamine sau Omega 3, peştele este un aliment ale cărui beneficii sunt arhicunoscute. Cu toate acestea, nu este deloc departe de poluare şi de contaminarea cu metale grele care, conform unor analize specializate, pot ajunge direct în farfuriile noastre, notează secretele.com.
Arsenicul, metil-mercurul, cadmiul, metale prezente în sol şi ape, se regăsesc adesea în pește şi implicit în produse pe bază de pește. Expunerea prelungită la aceste contaminări poate avea consecinţe nefaste asupra sănătăţii şi mai ales asupra sistemului nervos central.
Revista de marketing online “60 de milioane de consumatori” a “trecut prin sită” diferite alimente pe baza de peste (conservă de ton, terină de somon, surimi, sushi, pastă de cod, chiftele de ton) cu scopul de a determina, printre altele, conţinutul de metale.
Pata a căzut pe ton. Toate conservele testate, indiferent de marca, conţineau urme de metale, în special arsenic şi mercur, prezente de altfel şi în sushi.
Imaginea este umbrită şi de prezenţa oaselor, a pielii de peste, ba chiar de inima în anumite conserve de ton.
Mai multe, AICI!
Program magazine Paște 2016. Ce magazine sunt deschise de 1 mai... Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea în noaptea de Înviere și de Paște...