Antena Căutare

Doi tineri, răniți grav în urma unei explozii violente. Peste 20 de oameni, evacuați în urma deflagrației 

Au fost clipe de groază într-un bloc din Satu Mare, unde o explozie violentă a rănit grav doi tineri şi a semănat panică printre locatari. Unul dintre răniţi a fost dus cu un elicopter la spitalul din Timişoara, pentru că are şi arsuri pe căile respiratorii. Peste 20 de oameni au fost evacuaţi de pompieri din locuinţele atinse de suflul exploziei.

Oamenii s-au speriat de moarte, au crezut că întreg blocul va sări în aer. Spun că s-a auzit ca şi cum ar fi explodat o bombă. Garsoniera unde a avut loc deflagraţia, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze, a fost distrusă complet. Alte 19 locuinţe au fost afectate. Iar doi tineri au fost grav răniţi.

”Tânăra are arsuri la nivelul feței, la nivelul gâtului, la nivelul toracelui și membrelor superioare. Aproximativ 25 la sută din suprafață. Bărbatul are arsuri pe o suprafață mai mică, dar de o gravitate mai crescută.”, a declarat Constantin Demian, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Satu-Mare.

La scurt timp, tânărul a fost transportat, cu un elicopter SMURD, la Timişoara.

”A venit stabil, intubat, ventilat mecanic. Noi ne ocupăm de toaleta chirurgicală și evaluarea leziunilor de arsură.”, a spus dr. Cojocaru Mihail, medic primar chirurgie plastică.

Şi tânăra rănită va fi transferată la Bucureşti. Peste 20 de locatari au fost evacuaţi din locuinţe. Experţii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au venit să verifice structura de rezistenţă a blocului. Nu au fost probleme, aşa că oamenii s-au putut întoarce în case. Nu au avut însă curent şi gaze. Blocul a fost iluminat de afară, cu ajutorul unei maşini speciale. Autorităţile au găsit soluţii şi pentru cei care nu au vrut să înopteze în case. Au pregătit locuri de cazare la un liceu din zonă.

Noua lege a Educației lasă profesorii pe drumuri. Peste 25.000 de cadre didactice vor fi trimise acasă anul viitor. Prof... O mamă din România l-a pus la zid pe unul dintre profesorii fiului ei! Mesajul extraordinar pe care i l-a lăsat chiar pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x