Antena Căutare

Autobuzele si tramvaiele RATB ar putea circula si noaptea

Regia Autonoma de Tranport Bucuresti vrea sa introduca linii de transport si pe timp de noapte. Propunerea se regaseste in proiectul de buget pe acest an, iar daca acesta va fi aprobat de municipalitate, bucurestenii vor putea circula cu mijloacele de transport in comun din acest an. Masura nu se va aplica si in cazul metroului, conducerea considerand ca nu ar fi eficienta.



"Am proiectat deja programul de transport pe timp de noapte. Va fi o linie de tramvai care va circula circular si 20 de linii radiale pentru autobuze, care pleaca din centru, zona cea mai intensa populata catre periferie", a declarat pentru B365.ro, Adrian Crit, director general RATB.

Concretizarea planului RATB depinde insa de Consiliul General al Municipiului Bucuresti care va trebui sa aprobe bugetul Regiei pe acest an. "Sa vedem ce se intampla cu bugetul si promit ca, daca imi permit, anul acesta dam drumul la transportul pe timp de noapte", a spus Adrian Crit.

Udriste: Circulatia metrourilor pe timp de noapte nu ar rezolva vreo problema pentru bucuresteni

Bucurestenii nu vor beneficia prea curand si de transport subteran pe timp de noapte. Conducerea Metrorex sustine ca nu ar fi o masura eficienta.

"Nu se poate. N-ar fi deloc eficient pentru noi, pe de o parte pentru ca noaptea ar circula mai mult gol trenul decat cu oameni in el. Prima conditie este insa aceea ca se fac revizii si verificari, reparatii la instalatiile din tunel de la ora 12 la 4 dimineata", a motivat pentru B365.ro Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex SA, care a adaugat ca exploatarea metrourilor pe timpul noptii ar presupune costuri de trei ori mai mari decat cele actuale.

Citeste si Jurnalul!

Foto: Intactimages

Caracal: O fetita de 7 ani a ars de vie in propria casa... Ninsori si vreme rece in weekend. Vezi prognoza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x