''Politistii care vor sa se autosuspende din functie pe o perioada de doi - trei ani trebuie sa-si depuna rapoartele pana in 15 iunie''
Marin Gruia a spus ca, in urma discutiei de la sediul MAI, s-a stabilit ca solutiile pentru evitarea disponibilizarii a 10.000 de angajati sa fie analizate de un grup de lucru format din sindicalisti si specialisti ai ministerului, care se va intruni marti. Potrivit liderului SNPPC, Traian Igas a promis ca, vineri sau sambata, se va intalni cu premierul Emil Boc pentru a analiza posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta care sa cuprinda cele trei solutii asupra carora s-a cazut de acord.
1. Actul normativ ar contine criteriile privind pensionarea celor care indeplinesc conditiile cu amendamentul ca drepturile compensatorii ar urma sa fie acordate in urmatorii trei ani din cauza lipsei de fonduri.
2. Totodata, pana in 15 iunie politistii care vor sa se autosuspende trebuie sa-si depuna rapoartele, acestea urmand sa fie analizate pe structuri inclusiv la inspectoratele judetene.
3. A treia propunere este ca absolventii scolilor de politie, care inca sunt sub contract, sa fie scutiti de la plata taxei de scolarizare. Igas urmeaza sa confirme saptamana viitoare daca premierul Emil Boc este de acord cu aceste masuri.
Vasile Lincu, presedintele Pro Lex, a declarat dupa discutia cu ministrul Traian Igas si oficialii din conducerea MAI, ca s-a analizat situatia incadrarii in indicatorii de personal pentru a gasi o alternativa la reducerea a 1.300 de posturi din politie.
Acesta a precizat ca solutii agreate atat de sindicalisti cat si de conducerea ministerului au fost pensionarea la cerere cu acordarea salariului compensatoriu intr-un interval de trei ani, autosuspendarea unor angajati pe o perioada de 2-3 ani si demisia celor care au absolvit Academia de Politie in ultimii 10 ani fara returnarea taxei de scolarizare de catre acestia.
Citeste si Jurnalul
Foto: Intact Images