Mai multe recorduri româneşti din domeniul medical au fost publicate în această săptămână pe site-ul oficial al Academiei Recordurilor Mondiale.
Această academie este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale.
Este vorba despre „Cea Mai Mare Paradă de Ambulanţe: Alba Iulia 2018”, „Primul Institut de Endolcrinologie din Lume: Institutul CI Parhon Bucureşti”, „Primul Tratat Medical de Endocrinologie: CI PArhon”, „Prima disecţie aortică complexă tratată endovascular: Polisano Sibiu”, „Cele mai multe operaţii neurologice: Dr. Leon Dănăilă”, „Cele Mai Multe Operaţii Pediatrice: Dr. Alexandru Pesamosca”, „Primul Institut Geriatric din Lume: Institutul Ana Aslan”.
În ultimii 12 ani, Academia Recordurilor Mondiale (Academy of World Records) a publicat câteva zeci de recorduri româneşti, majoritatea fiind realizări deosebite care au fost recunoscute prima dată de această instituţie.
Printre aceste recorduri se numără: Nadia Comăneci - primul 10 din istoria gimnasticii; Helmut Duckadam - 4 goluri consecutive aparate; Octavian Bellu - cel mai de succes antrenor din lume; Mugur Isarescu - Cel Mai Longeviv Guvernator de Bancă Centrală; Cleopatra Stratan - cea mai de succes tânără artistă; Ilie Dobre - cel mai de succes comentator sportiv de radio; Crina Coco Popescu - cea mai de succes tânără alpinistă; Palatul Parlamentului - cea mai mare clădire administrativă; 'Luceafarul' de Mihai Eminescu - cel mai lung poem de dragoste; Cel mai lung meci de baschet: Sibiu; Cea Mai Lungă Scrisoare către Moş Crăciun: copiii din Braşov; Cristina Neagu - prima jucătoare de handbal care a câştigat de trei ori titlul de Jucătoarea Anului; Constantina Diţă - cea mai în vârstă câştigătoare a maratonului olimpic.