Live acumPoftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

„Avem o înțelegere. Ea mănâncă supă, iar eu o scot la adunat gunoaie”. O fetiță care a venit din SUA la bunicii din Galați face curățenie în oraș - Foto

O fetiță în vârstă de nouă ani venită din Statele Unite ale Americii în vacanță la bunicii ei din Galați s-a apucat să strângă gunoaie din oraș și a convins mai mulți copii să i se alăture. Familia ei a explicat de ce vrea copila să facă acest lucru, în fiecare zi. 

O fetiță în vârstă de nouă ani venită din Statele Unite ale Americii în vacanță la bunicii ei din Galați s-a apucat să strângă gunoaie din oraș și a convins mai mulți copii să i se alăture. Familia ei a explicat de ce vrea copila să facă acest lucru, în fiecare zi.

Un copil de nouă ani vrea să salveze planeta și, pentru a realiza ceea ce și-a propus, inițiază campanii de strângere a gunoaielor. Ema, stabilită în SUA, fiind în vacanță la bunici în România, a convins mai mulți copii să i se alăture pentru a strânge gunoaiele din centrul orașului Galați.

Ema are o voință greu de egalat. Nu a strâns gunoaie doar în Galați, ci și de pe plaja din Mamaia.

Tatăl Emei a explicat, pentru Mediafax, că totul a început de la pasiunea fetiței pentru oceanele și mările lumii. Pentru că planeta este din ce în ce mai poluată, Ema a realizat că vrea să ajute și a decis să curețe locurile pe care le vizitează.

„Știați că în lume apar mai multe deșeuri zilnic decât câte stele sunt în Galaxia noastră? Eu sincer nu știam până nu am auzit asta de la fiica mea de nouă ani. Locuiește în SUA și în fiecare vacanță de vară își vizitează bunicii din România. Vara aceasta nici n-a apucat să iasă din aeroport și primul video pe telefon a fost să îmi arate cum arătau oceanele lumii în anii 90 și cum arată acum, pline de sticle de plastic și deșeuri ce periclitează traiul viețuitoarelor mării. Bineînțeles că am aprobat-o, dar am crezut că e doar o fază, ceva de moment și va trece ușor la altele mai copilărești pentru vârsta ei. Au trecut deja trei săptămâni și nu a fost zi în care să nu mă bată la cap să ieșim să strângem gunoaiele”, a povestit tatăl Emei.

Treptat, Ema a reușit să adune mai mulți copii în jurul ei și împreună strâng gunoaiele din zonele de agrement din Galați și de pe plaja din Mamaia.

„O zi, două am scăpat, după care văzând că nu găsește prea multă înțelegere, a luat singură inițiativa. Mai întâi la mare, a adunat de pe plaja din Mamaia în fiecare zi câțiva saci de sticle de plastic goale. A cerut de la bar o pereche de mănuși de plastic și a umplut tomberoanele cu plastic. Acum, la Galați se supără pe mine dacă trece ziua fără adunat gunoaiele. Dar avem o înțelegere. Ea mănâncă supă, iar eu o scot la adunat deșeuri și sticle goale de pe străzi și prin parcuri (...) Încetul cu încetul învăț și eu despre spiritul civic și asta de la un copil de nouă ani. Așa că dacă veți vedea zilele acestea de vacanță de vară prin Galați câțiva copii (între timp a mai racolat câteva prietene) cu saci menajeri, să știți că este Emma și gașca salvând planeta”, a mai spus tatăl Emei.

Majoritatea gălățenilor laudă inițiativa copiilor, însă sunt și cetățeni care trag un semnal de alarmă privitor la starea comunității.

„Vai de noi și de educația noastră! Au ajuns niște copilași de nouă-zece anișori să facă ordine în urma noastră!!! Mare rușine! Dar ne este?”, „Bravo, copii! Și trist în același timp! Pentru ca acele gunoaie nu ar trebui să fie acolo. Acele gunoaie sunt aruncate tot de oameni, oameni cu copii acasă, copii care poate strâng acum după ei...Trist!”, au fost două dintre reacțiile pe care inițiativa copilei le-a stțrnit pe internet.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro