Antena Căutare

Românii au întrebat: "Avem sau nu voie să plecăm la mare?" Răspunsul dat de Poliția Română

Deplasarea în afara localității pe baza unei declarații pe propria răspundere și cu motiv întemeiat i-a îndemnat pe români să se întrebe dacă pot sau nu merge pe litoral zilele acestea. "Avem sau nu voie să plecăm la mare?", a fost întrebarea la care Poliția Română a venit cu un răspuns oficial.

Românii au întrebat: "Avem sau nu voie să plecăm la mare?" Răspunsul dat de Poliția Română
Avem sau nu voie să plecăm la mare? Răspunsul Poliției Române. Foto ilustrativă

Iată ce răspuns a oferit Poliția Română românilor care vor să meargă pe litoral și vor să știe dacă le este permis.

„În situația în care mersul la mare presupune o deplasare în afara localității/zonei metropolitane, motivul trebuie să se încadreze în prevederile HG 394 din 18.05.2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la capitolele care prevăd excepțiile de la interdicția de părăsire a localității/zonei metropolitane și trebuie completată corespunzător declarația pe propria răspundere.

Citește și: Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

Conform HG 394/2020, activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) sunt permise cu participarea a cel mult 3 persoane care nu locuiesc împreună.
Citeşte întreaga ştire: Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă”
, spune Poliția Română.

Lenuța, asistenta din Botoșani, nu a murit de Covid-19: "Se vindecase. Al doilea test negativ a fost descoperit ast... Românii, acuzați că nu respectă regulile! Ministrul Sănătății: "Putem reveni oricând la restricţiile din perioada s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x