Avertizare de călătorie emisă de MAE! Ce zone din Spania sunt vizate de caniculă și furtuni în următoarea perioadă

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe români cu privire la condițiile meteo nefavorabile din Spania.

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Spania

Shutterstock

MAE îi avertizează pe românii care călătoresc în Spania că în următoarea perioadă mai multe regiuni sunt vizate de coduri de caniculă, furtuni şi ploi torenţiale, potrivit news.ro.

Pe 20 iulie, MAE avertizează că Spania se va confrunta cu furtuni și caniculă după cum urmează:

Cod galben de caniculă (până la 39ºC), ploi torenţiale (20mm/h) şi furtună în comunităţile Aragon şi Catalonia;

Cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunităţile Madrid, Castilla La Mancha, Navarra şi La Rioja;

Cod galben de furtună pentru Comunitatea Valenciană.

Cod Galben de Caniculă în Spania

De asemenea, pe 21 iulie intă în vigoare un cod galben de caniculă (până la 39ºC) în comunităţile Madrid, Andaluzia, Aragon, Castilla y León, Castilla La Mancha, Catalonia, Navarra, La Rioja, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români care vor să călătorească în Spania să consulte constant informaţiile publice şi recomandările autorităţilor spaniole.

Citește și: Alertă ANM. Avertizări Cod Galben și Portocaliu, emise de meteorologi. Iată toate zonele vizate de atenționări

Ce le recomandă Ministerul Afacerilor Externe turiștilor români

De asemenea, MAE le recomandă românilor care se află în zonele afectate ca, în caz de urgenţă, să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Secţiei Consulare ale Ambasadei Românei la Madrid: +34 91.734.4004, apelul fiind redirecţionat către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluat de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citește și: Cod roșu de inundații în mai multe județe din țară, cu posibile depășiri ale cotelor de pericol și cod portocaliu de furtuni

În același timp, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune:

Secţia consulară din cadrul Ambasadei României la Madrid: :+34 669.362.202;

Consulatul General al României la Barcelona: +34661547853;

Consulatul General al României la Sevilla: +34648212169; +34659923533;

Consulatul General al României la Bilbao: +34608956278;

Consulatul României la Castellón de la Plana: +34677842467;

Consulatul României la Ciudad Real: +34609513790;

Consulatul României la Zaragoza: +34663814474;

Consulatul României la Almeria: +34682733408.

Spania se află în acest moment pe lista roșie a României, în ceea ce privește statele considerate a fi cu risc epidemiologic ridicat, ca urmare a ratei de infectare cu SARS-CoV-2. În zona roșie au intrat de curând Spania, Olanda, Portugalia, Andorra, Georgia și Malaysia, iar în zona galbenă au intrat, ca urmare a creșterii incidenței: Grecia, Uruguay, Paraguay, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

Ultimele știri