Antena Căutare

BAC 2010: Vezi subiectele la romana!

Peste 200.000 de absolventi ai clasei a 12-a au sustinut luni proba scrisa la limba si literatura romana. Proba a inceput dupa ora 9.00, dupa ce una dintre cele zece variante de subiecte a fost extrasa, si a durat trei ore. Elevii nu pot iesi din sala de examen mai devreme de o ora si jumatate de la inceperea probei.

Varianta de subiect extrasa va fi facuta public abia dupa terminarea examenului, iar baremul de corectare va fi afisat pe internet dupa ora 14.30, pe site-ul www.subiecte2010.edu.ro.

Potrivit unor surse insa, anul acesta, subiectul 1 a fost comentarea unui text dramatic la prima vedere. Elevii au de comentat un text din piesa "Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri.

La Subiectul 2, elevii trebuie sa comenteze un text argumentativ, pornind de la zicala "Fapta buna lauda pe om", iar la subiectul 3 trebuie sa faca o caracterizare a unui personaj dintr-un basm cult.

Candidatii declarati respinsi sau cei care nu se prezinta la una dintre probele de Bacalaureat nu vor promova examenul. Afisarea rezultatelor se va face pe 4 iulie, zi in care pot fi depuse si contestatii.

Pentru a promova examenul de BAC, un candidat trebuie sa obtina minimum nota cinci la toate probele si sa aiba o medie generala de minimum sase. Candidatilor a caror medie generala va fi de 5,99 le va fi rotunjita la sase.

Ministerul Educatiei da asigurari ca BAC-ul se va desfasura in conditii bune, fara incidente. De altfel, o linie telefonica speciala a fost deschisa pentru a fi preluate toate problemele.

Urmatoarea proba este cea la limba materna, de marti, urmand ca pe 30 iunie sa se sustina proba de profil iar pe 2 iulie proba la alegere din aria curiculara.

INS va publica un indice care va arata evolutia tranzactiilor imobiliare... Din seria "Autostrazi suspendate": Sorin Oprescu vrea iarba pe blocuri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x