Antena Căutare

Atenție, români! A fost lansată o bancnotă nouă de 100 de lei, cu ocazia Marii Uniri

Banca Națională a României (BNR) a lansat în data de 4 decembrie 2019 în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „Istoria aurului” , moneda de 50 de lei cu milesimul 19222, dar și o bancnotă aniversară pentru colecționare, cu valoarea de 100 de lei, cu tema „Desăvârșirea Marii Uniri- Ion I.C Brătianu”.

Atenție, români! A fost lansată o bancnotă nouă de 100 de lei, cu ocazia Marii Uniri Galerie
BNR a lansat o bancnotă nouă

„Om al deciziilor istorice, Ionel I.C. Brătianu se înscrie în galeria românilor de seamă, în galeria marilor românu (…) cărora le datorăm Marea Unire și edificarea statului național unitar”, a spus Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale.

„Și în viața curentă, îndreptarea României în direcția corectă, atingerea unui destin la care are dreptul România, are nevoie de astfel de oameni de stat, de astfel de oameni care să aibă capacitatea să înțeleagă interesele fundamentale ale țării pe care să le reprezinte”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Moneda din aur are o formă rotundă, diametrul de 13,92 mm, o greutate de 1,224 grame, un cant zimțat și valoarea de 10 lei. Aversul acesteia reprezintă aversul monedei din aur de 50 de lei cu milenismul 1922, inscripția „ROMANIA” , valoarea de „10 lei”, anul de emisiune „2019”, dar și stema României. Reversul monedei reprezintă reversul monedei din aur de 50 de lei cu milesimul 1922 și inscripția „ISTORIA AURULUI MONEDA DE 50 DE LEI 1922”.

Atenție, români! A fost lansată o bancnotă nouă de 100 de lei, cu ocazia Marii Uniri

BNR a lansat o bancnotă nouă

Bacnota, în valoare de 100 de lei, are tema „Desăvârșirea Marii Uniri- Ion I.C Brătianu„ și culoarea predominant albastră. Pe aversul bacnotei, în partea dreaptă apare portretul lui Ion I.C Brătianu, dedusubt, numele acestuia și anii de viață, iar în centur o imagine a plăcii Ordinului Carol I, în plac secund, în zona centrală apapare imaginea din interior a Ateneului Român.

Atenție, români! A fost lansată o bancnotă nouă de 100 de lei, cu ocazia Marii Uniri

BNR a lansat o bancnotă nouă

Tirajele aprobate sunt: 1.000 de bucăți pentru moneda din aur cu tema Istoria aurului – moneda de 50 lei cu milesimul 1922 și 3.000 de bucăți pentru bancnota aniversară pentru colecționare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri.

Accident grav în Olt. Un TIR și două mașini s-au ciocnit violent, cinci persoane au fost rănite... Complicele lui Gheorghe Dincă, cerere bombă în cazul Caracal! Ce va declara Ștefan Risipițeanu în fața judecătorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x