Antena Căutare

Răsturnare de situație în cazul pacientei arse la spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran spune că nu a fost în sala de operații

Apar noi detalii în cazul pacientei care a ars pe masa de operații, în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Medicul chirurg Mircea Beuran a declarat, sâmbătă seara, că el nu a făcut parte din echipa care a operat-o pe pacienta care a luat foc în timpul intervenției chirurgicale. 

Răsturnare de situație în cazul pacientei arse la spitalul Floreasca. Medicul Mircea Beuran spune că nu a fost în sala de operații
Medicul Mircea Beuran spune că nu a fost în sala de operații când pacienta a luat foc

Medicul chirurg a afirmat că acest lucru poate fi dovedit cu camerele video de la intrarea în spital, din blocul operator şi cu protocoalele de terapie intensivă care notează toţi timpii operaţiei.

”M-a sunat, fiind duminică dimineaţă, unul dintre colaboratorii mei că situaţia cu această bolnavă este aşa cum v-am prezentat-o, iar eu i-am spus să intre urgent în sală că vin şi eu – eu locuind în afara Bucureştiului. El, fiind medic primar, şi-a făcut o echipă, a intrat. Eu am plecat către spital.

„A ars ca o torță”! Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Incidentul, confirmat de ministrul Sănătății

Eram în maşină, la vreo 5-6 minute de spital, când m-a sunat că au luat foc câmpurile operatorii ce acopereau această pacientă. Nu am fost în echipa operatorie de la bun început.

Articolul continuă după reclamă

Acest lucru se poate dovedi cu ajutorul camerelor video de la intrarea în spital, din blocul operator, coroborate cu protocoalele de terapie intensivă, pentru că se notează toţi timpii de la anestezie”, a declarat chirurgul Mircea Beuran, pentru Ştirile TVR, citate de Agerpres.

Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei face verificări cu privire la aspectele semnalate în mass-media referitoare la cazul unei paciente incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca, a informat Poliţia Capitalei.

Cazul a fost semnalat de deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de facebook, unde a dezvăluit că pacienta bolnavă de cancer ar fi fost incendiată de către chirurgul Mircea Beuran, care ar fi folosit „greşit substanţele de dezinfecţie a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluţii câmpul operator de sub pacientă şi la contactul cu electrocauterul pielea pacientei şi câmpurile sterile au luat foc”.

„A ars ca o torță”! Pacientă arsă pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Incidentul, confirmat de ministrul Sănătății

Ungureanu a publicat pe Facebook şi declaraţiile olografe ale două asistente din cadrul unităţii medicale, din care rezultă că pacienta în flăcări a fost stinsă cu un lighean de apă.

El a susţinut că, potrivit informaţiilor care i-ar fi fost furnizate de către o asistentă medicală, conducerea spitalului şi inspecţia venită de la DSP au încercat să muşamalizeze acest caz şi nu i-au luat nicio declaraţie scrisă chirurgului Mircea Beuran.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca a anunțat o anchetă

Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Spitalul Floreasca), în cursul dimineţii de duminică, 22 decembrie, pacienta care prezenta o patologie foarte complexă şi gravă a fost supusă unei reintervenţii chirurgicale de urgenţă, intervenţie necesară pentru supravieţuirea sa şi stabilizarea funcţiilor vitale.

„Intervenţia chirurgicală a fost una complexă, iar în cursul acesteia s-a produs evenimentul nefericit în urma căruia au rezultat arsuri tegumentare. Incidentul a fost rapid gestionat de echipa medicală, intervenţia chirurgicală fiind finalizată. În cursul aceleiaşi zile, incidentul a fost adus la cunoştinţa conducerii spitalului, care s-a deplasat în unitate şi a demarat o cercetare administrativă pentru a identifica circumstanţele producerii accidentului.

În acest sens au fost solicitate şi primite declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul. Dacă în urma acestei cercetări administrative vor fi evidenţiate fapte/aspecte cu alte conotaţii, vor fi sesizate organele în drept”, se precizează în comunicatul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Primele imagini cu mama Luizei, dusă cu targa la spital. Motivul pentru care femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale:... Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi: Ninsori şi viscol în mai multe judeţe ale Moldovei. Nu sunt blocaje rutier...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x