Numărul deceselor cauzate de coronavirus atinge cote alarmante. Peste 200 de bolnavi au murit într-o singură zi

Numărul de decese cauzate de coronavirus a crescut fulminant, miercuri, când în Hubei, care este epicentrul epidemiei, s-au înregistrat peste 200 de decese, aceasta fiind o cifră record. 

Peste 200 de bolnavi au murit într-o singură zi în Hubei, China, epicentrul epidemiei de coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății din provincia Hubei au anunțat că 242 de oameni au murit miercuri din cauza coronavirusului, cel mai negru bilanț zilnic din decembrie, când epidemia a început, și până acum, ridicând numărul total al deceselor din provincie la 1.310. Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese consemnat pe 10 februarie - 103 de decese.

Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese înregistrat pe 10 februarie, când au fost semnalate 103 decese.

Alerta de Coronavirus din Timişoara s-a extins în jumătate de ţară! Un tânăr bănuit că ar avea virusul a călătorit prin România

De asemenea, numărul persoanelor infectate cu virusul care a făcut ravagii în China se ridică la peste 60.000 de cazuri confirmate și cel puțin 1355 de morți.

Creșterea abruptă a bilanțului morților a venit la o zi după ce China raportase cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele luni, în linie cu prognoza făcută de cel mai înalt oficial chinez din domeniul sănătății, că epidemia s-ar putea încheia până în aprilie.

Doi lideri au fost demiși din funcții

Presa locală scrie că liderul Partidului Comunist din provincie, Jiang Chaoliang , și cel din capitala Wuhan au fost dați jos din funcție. Motivele nu afu fost făcute publice, dar cei doi sunt cei mai importanți lideri dați jos din funcție până acum. De asemenea, zeci de funcționari de rang mai mic din domeniul sănătății și-au pierdut slujbele pentru că nu au reușit să limiteze răspândirea epidemiei.

Într-un liceu din România au fost organizate spaţii de carantină pentru suspecții de coronavirus

Românul suspect de coronavirus, diagnosticat cu o gripă atipică

Asistentul medical care a îngrijit pacienţi cu coronavirus la un spital din Germania şi care se află în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara nu este infectat cu coronavirus, a arătat analiza probelor trimise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.

"Testul este negativ, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus. Pacientul are o gripă de sezon pe care a contactat-o undeva la schi. Urmăm procedurile pas cu pas, fie ca vin probe de la Timisoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul şi noi facem liste cu eventualii contacţi. În spatele fiecărui potenţial pacient stă o echipă”, a anunţat managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel.

Victor Costache anunţă deschiderea, până la finalul săptămânii viitoare, a două sau trei noi centre pentru diagnosticul şi eventual tratarea pacienţilor care ar putea fi infectaţi cu coronavirus

Bărbatul de 25 de ani lucrează ca asistent medical într-un spital din Germania, lângă Munchen, iar acolo a îngrijit o familie de patru cetăţeni chinezi.

Tânărul a venit în România în urmă cu cinci zile, a intrat în ţară prin Vama Nădlac şi de acolo a mers în Reşiţa, acasă la părinţi, unde a ajuns în aceeaşi zi.

Ultimele știri