Oficialii din domeniul sănătății din provincia Hubei au anunțat că 242 de oameni au murit miercuri din cauza coronavirusului, cel mai negru bilanț zilnic din decembrie, când epidemia a început, și până acum, ridicând numărul total al deceselor din provincie la 1.310. Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese consemnat pe 10 februarie - 103 de decese.
Cel mai grav bilanț zilnic anterior fusese înregistrat pe 10 februarie, când au fost semnalate 103 decese.
De asemenea, numărul persoanelor infectate cu virusul care a făcut ravagii în China se ridică la peste 60.000 de cazuri confirmate și cel puțin 1355 de morți.
Creșterea abruptă a bilanțului morților a venit la o zi după ce China raportase cel mai mic număr de noi cazuri din ultimele luni, în linie cu prognoza făcută de cel mai înalt oficial chinez din domeniul sănătății, că epidemia s-ar putea încheia până în aprilie.
Doi lideri au fost demiși din funcții
Presa locală scrie că liderul Partidului Comunist din provincie, Jiang Chaoliang , și cel din capitala Wuhan au fost dați jos din funcție. Motivele nu afu fost făcute publice, dar cei doi sunt cei mai importanți lideri dați jos din funcție până acum. De asemenea, zeci de funcționari de rang mai mic din domeniul sănătății și-au pierdut slujbele pentru că nu au reușit să limiteze răspândirea epidemiei.
Într-un liceu din România au fost organizate spaţii de carantină pentru suspecții de coronavirus
Românul suspect de coronavirus, diagnosticat cu o gripă atipică
Asistentul medical care a îngrijit pacienţi cu coronavirus la un spital din Germania şi care se află în carantină la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara nu este infectat cu coronavirus, a arătat analiza probelor trimise de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.
"Testul este negativ, pacientul nu este infectat cu coronavirus. Unul este testul pentru gripă, unul este testul pentru coronavirus. Pacientul are o gripă de sezon pe care a contactat-o undeva la schi. Urmăm procedurile pas cu pas, fie ca vin probe de la Timisoara sau de la Cluj, este nesemnificativ. Fiecare pacient este luat în calcul şi noi facem liste cu eventualii contacţi. În spatele fiecărui potenţial pacient stă o echipă”, a anunţat managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel.
Bărbatul de 25 de ani lucrează ca asistent medical într-un spital din Germania, lângă Munchen, iar acolo a îngrijit o familie de patru cetăţeni chinezi.
Tânărul a venit în România în urmă cu cinci zile, a intrat în ţară prin Vama Nădlac şi de acolo a mers în Reşiţa, acasă la părinţi, unde a ajuns în aceeaşi zi.
Gratuitatea pentru elevi, contestată! Scandal uriaș pe seama noii legi a educației. Cine vrea ca părinții să scoată bani... Ministerul Sănătăţii a acordat avizul de principiu pentru construcţia unei clădiri noi la Institutul Marius Nasta, în lo...