Antena Căutare

Boc, despre Codul Muncii: Daca iti faci treaba si esti performant, legea te apara

Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca prevederile din noul Cod al Munci vor avea ca scop protejarea salariatului competent si creearea de cat mai multe locuri de munca. Acesta a infirmat, totodata, zvonurile potrivit carora noul Cod al Muncii ar introduce sclavagismul.

Primul ministru a precizat ca, potrivit noilor prevederi din actul normativ, vor fi favorizati doar salariatii competenti si care vor demonstra performante la locul de munca, si nu cei defavorizati din punct de vedere financiar.

In acelasi timp, premierul a vorbit si despre prelungirea perioadei de proba prin care vor fi obligati sa treaca angajatii din functiile executive, care va creste de la 30 la 90 de zile. In acest fel, competentele viitorilor angajatori vor putea fi avluate cu o mai mare precizie, potrivit lui Boc.

O alta prevedere pe care Codul Muncii o va reglemneta va viza incheierea contractelor de munca pe perioada determinata, lucru care va putea sustine aplicarea proiectelor europene, fara a obliga angajatul sa practice munca la negru.

Astfel, conform declartiilor premierului, actul normativ va impune pedepse mult mai aspre pentru cei ce incalca aceste prevederi, in special cele privitoare la munca la negru.

Noul Cod al Muncii a fost aprobat si trimis la Parlament

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de modificare a Codului Muncii pentru care isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului. Opozitia a anuntat ca urmeaza sa depuna motiune de cenzura, dupa asumarea raspunderii.

Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe noul Cod al Muncii marti, 8 martie, la ora 10.00. Parlamentarii pot depune amendamente pana vineri, la ora 20.00.

Potrivit premierului Emil Boc, Codul Muncii a fost trimis Parlament. Referitor la o eventuala motiune de cenzuta, premierul a declarat ca nu l-a speriat niciodata o motiune de cenzura si nici aceasta nu il sperie.

Sursa: Antena3

Argentinienii care au pradat Bucurestiul, dati de gol de motocicleta... Boc, despre Codul Muncii: Dacă îţi faci treaba şi eşti performant, legea te apără întotdeauna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x