Antena Căutare

Braila: Dunarea a depasit cu 10 centimetri cota istorica din 2006

Dunarea a depasit la Braila cu 10 centimetri cota istorica din 2006, luni inregistrandu-se 709 centimetri si un de debit de 15.040 de metri cubi pe secunda, iar prognozele indica o crestere a nivelului fluviului de pana la 733 de centimetri pe 9-10 iulie.

Noua avertizare Cod Galben de ploi si vijelii in 18 judete

Apele fluviului inainteaza pe zi ce trece in municipiu, inundand mare parte din cladirile aflate de pe faleza Dunarii, zona libera, portul, docurile, mai multe strazi care duc spre Dunare, bancile si aleile de promenada de pe faleza, terasele aflate pe malul Dunarii, precum si pontoanele care faceau legatura cu restaurantele plutitoare.

VEZI prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile

Strazile Imparatul Traian, Danubiului si Anghel Saligny sunt impracticabile, apa a inconjurat Capitania Portului, sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala, restaurantul "Marinarul", a ajuns pana la treptele Centrului de Dializa si inainteaza spre Moara "Violatos" si patinoarul si baza sportiva din Gradina Mare.

Pe o lungime de un kilometru din faleza Dunarii, informeaza Agerpres, exista un dig de protectie in calea apelor, format din peste 5.000 de saci de nisip, asezati pe doua-trei randuri.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a hotarat, inca de saptamana trecuta, sa opreasca pomparea apei din zona Portului Braila, in conditiile in care se preconizeaza o crestere a nivelului Dunarii pana la 733 de centimetri, ceea ce va duce la inundarea in totalitate a falezei, zonei libere, a portului si a docurilor.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Badea: "Sunt fanul lui Basescu, dupa ce le-a facut sinistratilor"... In asteptarea ciclonului! Moldova, terorizata de ape...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x