Antena Căutare

Brasov: Limita de viteza din cauza zgomotului

Plangerile brasovenilor deranjati de zgomotul infernal din trafic au curs cu viteza luminii la primarie. La cererea Uniunii Europene, autoritatile locale au analizat situatia si au cazut de acord ca de vina pentru numarul mare de decibeli din zona bulevardelor este viteza.

Asa ca au decis s-o reduca: de la 50 la 45 de kilometri pe ora. Un studiu facut in Brasov a scos in evidenta faptul ca pe soselele din oras se depaseste frecvent viteza maxima admisa, ceea ce duce la zgomot ridicat in oras, de peste limita admisa de 70 de decibeli.

De vina sunt si claxoanele prelungite, dar si firmele de publicitate care au masini publicitare se plimba cu viteza mica si care folosesc megafoane exterioare pentru a promova produse.

In consecinta, consilierii locali au pus la bataie un plan care prevede reducerea vitezei in oras, pentru ca zgomotul sa fie cat mai mic. Astfel, noua viteza maxima legala va fi de 45 km/ora, in loc 50 km/ora cat este in prezent.

Unii dintre brasoveni spun ca diferenta nu va fi mare si sunt gata sa accepte noua regula, altii cred ca traficul se va sugruma si mai mult odata cu noua regula.

Fiindca fac mult zgomot, si motociclelete ar putea fi interzise in centrul istoric dupa ora 21.

Bucovina: Arta incondeierii oualelor de Paste... Suceava: Sfasiata de caini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x