Antena Căutare

Export masiv! Brazii de Crăciun rămași nevânduți în România ajung în piețele din Republicii Moldova

Românii care au vrut să cumpere pomul de Crăciun în Ajun, sperând că vor prinde un preţ mai bun, au avut o surpriză neplăcută. Comercianţii nu au negociat nici măcar un leu. Şi asta pentru că au clienţi şi pentru brazii nevânduţi. Pomii rămaşi acum în pieţe vor lua drumul Republicii Moldova, acolo unde îşi vor găsi cumpărători printre ortodocşii care vor sărbători Crăciunul pe rit vechi.

Export masiv! Brazii de Crăciun rămași nevânduți în România ajung în piețele din Republicii Moldova Galerie
Brazii de Crăciun pleacă din România spre Republica Moldova

În cea mai mare piaţă din Bucureşti, sute de oameni s-au adunat în zona brazilor de Crăciun. Mulţi au aşteptat Ajunul pentru a cumpăra un pom, sperând să prindă un preţ mai mic. Supriză, însă. Comercianţii nu au negociat cu nimeni.

Peste 6 mii de brazi au fost vânduți în această piață din Bucucurești în ultimele zile. Prețul a variat între 79 lei și 1000 lei. Comercianții nu au lăsat la preț nici măcar azi în ultima zi. Explicația este simplă. Brazii care nu se vând, se urcă în tiruri și vor fi trimiși în Republica Moldova, acolo unde vor fi cumpărați de cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

În Prahova în schimb, distanţa prea mare faţă de Republica Moldova i-a făcut pe comercianţi să renunţe la varianta exportului şi mai lase, în cele din urmă, din preţ.

Silvicultorii spun că de anul viitor, brazii de Crăciun vor fi de două ori mai scumpi. Asta pentru că mulţi crescători nu vor mai avea parte de finanţări cu bani europeni, iar producţia va scădea masiv.

Citește și: Moş Crăciun, plin de daruri și colinde. Ce s-a întâmplat într-o comună din Bistriţa-Năsăud

Moş Crăciun, plin de daruri și colinde. Ce s-a întâmplat într-o comună din Bistriţa-Năsăud... Dosarul Ţăndărei a schimbat legislaţia europeană. Copiii fără apărare, ignorați de justiția din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x