Antena Căutare

Brevetul de pilot se obtine in Romania mai usor decat permisul de conducere

In Romania, e mai usor sa-ti iei brevet de pilot decat permis de sofer! Pentru o suma potrivita, instructorii privati de zbor sar peste partea teoretica si ii urca pe cursanti in avion inca din prima zi. Asta in conditiile in care aproape toate accidentele cu avioanele ultrausoare se produc din cauza pilotilor fara experienta.

Cursantii se pot urca la mansa unui avion chiar din prima zi, fara sa mai citeasca sute de pagini de teorie, asa cum se facea inainte. Iar daca le place si au banii necesari, pot exersa zilnic. Asa ii ademenesc pe clienti proprietarii unei scoli private de pilotaj.

De teorie incearca sa scape si alti instructori de pilotaj. La o alta scoala privata, cursantii invata notiunile de baza acasa, in regim de invatamant la distanta.

Complet ilegal, daca ne gandim ca reglementarile cer minimum 50 de ore de pregatire teoretica, sub indrumarea atenta a unui instructor autorizat.

"Cursul de pregatire teoretica specifica in vederea obtinerii licentei de pilot de aeronave ultrausoare nemotorizate are o durata minima recomandata de 50 ore si trebuie sa se desfasoare numai sub supravegherea unui pilot de aeronave ultrausoare nemotorizate detinator al calificarii/autorizatiei de instructor ", prevede capitolul 2, punctul b din Reglementari Aeronautice Civile Romane.

Desi oficialii Aeroclubului Romaniei sustin ca aceste scoli sunt frecvent verificate, s-au aratat surprinsi de neregulile descoperite.

In ultimii ani, peste o suta de persoane au obtinut dreptul de a pilota avioane ultra usoare. Numai in ultimii ani au avut loc 18 accidente si incidente cu aeronave ultrausoare, iar 83% dintre acestea au avut drept cauza eroarea umana.

FOTO: livingpictures.org

Restrictii de circulatie pe sosele din cauza caniculei. Vezi care sunt judetele vizate!... Tantarii au invadat Capitala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x