Acesta subliniază însă că autorităţile ar trebui să sprijine agenţiile de turism care fac incoming, pentru a le stimula să aducă şi mai mulţi turişti străini. În prezent, sunt 50 de agenţii care aduc turişti străini în România, iar alte 2.500 care le vând românilor pachete de vacanţă în străinătate.
”Vânzările în staţiunile balneoclimaterice şi la munte s-au dublat faţă de anul trecut. Toate zonele care nu erau prea călcate de turişti s-au capitalizat, au strâns bani şi au început să-i investească. Astfel, hotelierii au acum bani şi îi pot reinvesti. Şi neapărat aceste investiţii trebuie să atragă şi turişti străini. Totuşi, trebuie dezvoltat incomingul. Autorităţile ar trebui să stimuleze agenţiile să aducă turişti străini, trebuie găsită o soluţie pentru a aduce şi mai mulţi turişti străini. Din păcate, nu există nicio strategie în acest sens”, spune Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45, care se întreabă dacă Guvernul va reuşi să dea şi anul viitor aceste facilităţi bugetarilor.
Acesta atrage atenţia că există un risc foarte mare ca Guvernul să nu mai poată să dea banii de vouchere pentru anul viitor.
”Sfatul meu pentru hotelieri este să se pregătească să iasă pe piaţa liberă. Pentru că ei se bazează pe aceste vouchere şi există şansa 50% ca ele să nu mai fie. Deci nu trebuie să ne bazăm pe aceste vouchere. Totuşi, ele şi-au atins scopul, oamenii s-au dus la mare în capetele de sezon. Mai mult, în sudul litoralului lucrurie merg mai bine”, a precizat el.
Acesta afirmă că sunt români care au cumpărat pachete de vacanţă pe litoralul românesc încă din octombrie anul trecut.
”Încă din octombrie vin turiştii şi cer pachete pentru litoralul românesc. Poţi să crezi? Mi s-a părut incredibil. E un avantaj material, are reducere 20-30%. De parcă era vorba de Grecia, de o vacanţă la ofertă. Chiar şi acum după ce întorc din sejur de la mare vin şi ne întreabă când lansăm ofertele pentru anul următor”, a adăugat el, afirmând că la începutul anilor 1990 o vacanţă pe litoral se vindea din luna aprilie.
Valoarea voucherelor de vacanţă emise anul trecut a ajuns la 250 de milioane de euro, un nivel de aproape nouă ori mai mare faţă de 2017.
De asemenea, din ce în ce mai mulţi turişti folosesc cardurile de credit pentru a cumpăra o vacanţă, cu dobândă zero şi până în 12 rate.
În plus, omul de afaceri a solicitat în repetate rânduri autorităţilor scăderea TVA la 5% pentru agenţiile de turism. Totodată, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45 afirmă că touroperatorul are încheiată o poliţă de asigurare de 3 milioane de euro.
”În acest moment, banii turiştilor la agenţii sunt asiguraţi”, subliniază Alin Burcea.
Sursa : news.ro
Actriță Ruxandra Porojnicu, stabilită în din Marea Britanie, este revoltată din cauză că nu se iau măsuri împotriva traf... Decizie Curtea Apel Bucuresti...