- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Bursele sociale vor putea fi cumulate, începând de joi, cu alte burse, astfel că elevii care provin din familii cu venituri modeste și care învață și bine vor primi mai mulți bani.
Potrivit unei măsuri ce a fost adoptată de curând, începând de joi, bursa de ajutor social se va putea cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit și cu bursa de studiu.
Conform Legii educației naționale, elevii ce urmează cursuri cu frecvență în cadrul sistemului de învățământ preuniversitar pot beneficia lunar de o serie de burse acordate de stat. Concret, vorbim aici de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu, dar și de burse de ajutor social.
De joi, bursa de ajutor social se va putea cumula cu celelalte tipuri de burse, respectiv cu bursele de performanță, de merit sau de studiu. Posibilitatea de a cumula mai multe tipuri de bursă este prevăzută în Legea nr. 38/2019 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, document ce a fost publicat luni în Monitorul Oficial.
E oficial! Veste URIAȘĂ pentru elevi înainte de mini-vacanță!
“Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanță, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, se precizează în documentul oficializat recent. „Cuantumul minim al bursei de performanță, al bursei de merit, al bursei de studiu și al bursei de ajutor social se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului”, se mai precizează în actul normativ.
Până acum, însă, legislația privind educația nu preciza posibilitatea ca mai multe burse să se poată cumula și nici faptul că valoarea minimă a burselor trebuie stabilită anual de către Guvern, conform avocatnet.ro.
Apoi, pe lângă schimbările amintite mai sus, Legea nr. 38/2019 mai aduce și alte modificări Legii educației naționale. Este vorba, mai exact, de elaborarea unei strategii privind educația pentru sănătate și nutriție. Astfel, potrivit textului documentului, Ministerul Educației Naționale trebuie să elaboreze această strategie, în colaborare cu Ministerul Sănătății, până la sfârșitul acestui an. Strategia privind educația pentru sănătate și nutriție se va transpune în planurile-cadru de învățământ începând cu anul școlar 2020-2021.
Românii au liber doar joi, de Ziua Unirii Principatelor. Următoarea minivacanță are 5 zile... Gripa în România. Unde pot suna părinții pentru sfaturi medicale prin telefon?...