Antena Căutare

Cald in sud, rece in nord! Vezi cum va fi vremea in weekend!

Daca in jumatatea de sud a tarii se instaleaza un aer cald, care inca mai ridica temperaturile la 12, daca nu chiar 13 grade Celsius, atat vineri cat si sambata, in jumatatea de nord a tarii patrunde o masa de aer polar scazand drastic mercurul in termometre.

Vineri





Vantul devine din ce in ce intens la munte, mai ales in zonele de creasta unde ar putea atinge si viteze de 70-80 de km la ora. In plus, cerul se va acoperi de nori peste zi in toate masivele si spre seara vor incepe sa lase precipitatii atat in Apuseni, cat si nordul Carpatilor Orientali, dar nu lipsesc precipitatiile nici din restul masivelor muntoase. La peste 1.300 de metri insa vorbim din nou de ninsori, dar temperaturile nu indica vreo schimbare fata de zilele trecute.

La Varfu Omu si la Balea Lac, chiar daca stratul de zapada aringe 80-95 de centimetri, iar conditiile de schi sunt bune, riscul de avalansa este insemnat. Si, unde nu exista risc de avalansa, cum e cazul la Arieseni sau Predeal, zapada nu mai trece de 11-20 de centimetri grosime pe partii. Ceva mai multa zapada este la Sinaia, cu 17 centimetri si la Postavaru, cu 15 centimetri.

Sambata

Vremea este in racire accentuata in nordul, centrul si nord-estul tarii, dar continua sa fie la fel de placuta termic in sud. Maximele prognozate in general vor fi intre minus 1 grad si 7 grade, dar spre Campia Romana vor atinge varfuri termice de 11-13 grade. Cerul se intuneca insa in majoritatea regiunilor, dar precipitatiile tot nordul tarii il prefera. La munte, local si in Maramures, Transilvania, Moldova si nordul Crisanei, ninsorile sunt cele care vor predomina, iar vantul va fi agitat in toata tara.

In Bucuresti principalul fenomen va fi vantul care va sufla in rafale intreaga zi ceea ce va face ca maxima de 12 grade sa fie perceputa ca una mult mai mica. Norii nu lipsesc de pe cerul Capitalei sambata, dar macar sunt sanse mici sa dea vreo ploaie.

Duminica

Incheiem saptamana cu vreme frumoasa in general, cu nori putini si doar cativa fulgi de nea prin nordvestul tarii si la munte. In rest, soare si doar ceva ceata dimineata. Maximele insa scad si in sud asa ca vom avea la nivelul intregii tari valori de la minus3, minus 2 grade in depresiuni la 7-8 in sud-vest.

Capitala are parte de o duminica plina de soare, dar si aici maxima scade la 5-6 grade. Din fericire insa, vantul se domoleste.

sursa:Jurnalul.ro

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN WEEKEND PE ZONE!

VIDEO! Fetita de 3 ani abandonata in cimitir de mama... Bucuresti: Ucigasul cu BMW de pe soseaua Antiaeriana era beat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x