Antena Căutare

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 27 februarie 2019. Sfinții zilei

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 27 februarie 2019. Sfinții zilei de 27 februarie 2019, zid de post. Biserica Ortodoxă îi prăznuiește azi pe sfinții Procopiu Decapolitul, sfântul mucenic Ghelasie, Talaleu Mărturisitorul și Sfântul Rafael.

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 27 februarie 2019. Sfinții zilei
Calendar crestin ortodox 27 februarie

Calendar creștin ortodox. Sărbătoare 27 februarie 2019. Sfinții zilei de 27 februarie 2019, zid de post. Biserica Ortodoxă îi prăznuiește azi pe sfinții Procopiu Decapolitul, sfântul mucenic Ghelasie, Talaleu Mărturisitorul și Sfântul Rafael.

E sărbătoare mare azi în calendarul creștin ortodox, dar și zi de post pentru credincioși.

Intrăm în Postul Paștelui. Ce trebuie să faci în prima Sâmbătă din Postul Mare

Calendar ortodox 26 februarie

Sfântul Procopiu Decapolitul a fost un tânăr călugăr care s-a împotrivit celor care se închinau la idoli sau defăimau Cuvântul Domnului. A făcut minuni în timpul vieții sale. La fel și sfântul mucenic Ghelasie, căruia i s-a porunci să batjocorească taina Botezului, s-a botezat cu adevărat şi de sabie s-a săvârşit.

Sfântul Talaleu Mărturisitorul a fost un călugăr din Cilicia. S-a mutat în cetataea Gavalon unde se găsea un altar închinat demonilor și în acel loc şi-a făcut o mică colibă, îndeletnicindu-se cu ostenelile sihăstreşti şi nevoindu-se cu posturi, cu privegheri, şi cu rele pătimiri. Acesta făcea minuni de vindecareprin rugăciune pentru toți cei aflați în nevoie, dar și pentru animale. În timpul vieții, i-a ajutat pe păgâni să vină la credință.

Calendar ortodox 27 februarie. Sărbătoare. Tot în această zi se face pomenirea preacuviosului Ştefan, cel ce a întemeiat gherocomia Armatiului, adică bolniţa de bătrâni, care în pace s-a săvârşit.

Sfântul Ştefan, un fost curtean sub împăratul Mauricius (582-602), şi-a părăsit serviciul şi a înfiinţat un azil de bătrâni în Armatia (Constantinopol), dedicându-se în întregime ajutorării străinilor pe care îi primea în azil. S-a săvârşit în pace în anul 614.

Tot în această zi, pomenirea sfântului mucenic Nisiu,Asclipiu şi Iacob, și sfântul Rafael (Rafail), episcop de Brooklyn (+ 1915).

Programul Prima casă, pericol uriaș! Ce greșeală te poate lăsa fără avans și fără credit!... Ultimă oră! Focuri de armă pe Marea Neagră! Garda de coastă a fost nevoită să folosească armamentul - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x