A devenit mama, daca nu este prea mult spus, din intamplare. Are 21 de ani si a adus pe lume 3 copii. Doi sunt deja in grija statului. Pe Andrei, copilul caruia doctorii i-au ales numele, il lasa in maternitate.
Ca Andrei, baiatul ei, copiii se aduna cu sutele, an de an, in maternitatile din toata tara. Nu stiu sa vorbeasca si nici nu pricep ce li se intampla, insa, cu siguranta, cauta dragostea unui parinte.
Numai in acest moment, la sectia de recupere pediatrica a spitalului din Iasi sunt 33 de suflete abandonate de cele care le-au dat viata. Pentru jumatate, soarta a fost scrisa: merg la asistenti maternali.
La aproape 400 de kilometri distanta, in maternitatea din Ploiesti, se scrie aceeasi poveste. In fiecare an, zeci de copii sunt parasiti de parinti. Surprinzator, cei mai multi nu ajung la familiile care vor sa adopte.
Maria se lupta cu drama infertilitatii de mai bine de sase ani. Adoptia e singura speranta pentru a deveni mama. A sperat, a sperat si a tot sperat. Dar degeaba… A fost singura dorinta a femeii. Sa primesca un prunc sanatos sau macar sa stie daca poate sa-l trateze pe unul bolnav. Asteptarile au fost insa in zadar.
Sa renunte. La asta ajung majoritatea cuplurilor care vor sa adopte un copil. Birocratia si nepasarea autoritatilor ii lasa fara speranta.
In Romania, in prezent sunt in jur de 1.500 de cupluri care asteapta sa adopte. Cele mai multe se lovesc de refuzuri in vreme ce numarul copiilor abandonati in spitale sau luati de asistenti maternali a ajuns la 60.000.
Sunt numere, in spatele carora care se ascund drame. Durerea cuplurilor care nu pot deveni parinti si povestea inumana a pruncilor abandonati sau vanduti chiar de cei care le-au dat viata.
Toate astea se intampla intr-o Romanie in care si copiii sunt de vanzare.
Doi cercetatori romani care lucreaza in SUA au potential sa obtina premiul Nobel... UPDATE! Africa de Sud: Romanca strivita de un panou publicitar la un concert Linkin Park va fi incinerata si apoi repatr...