Antena Căutare

Când vor fi redeschise restaurantele. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să existe un context epidemiologic îmbunătățit!”

Proprietarii de restaurante cer redeschiderea acestora, însă premierul Ludovic Orban susține că acest lucru nu este posibil până când nu va exista ”un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit”. 

Când vor fi redeschise restaurantele. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să existe un context epidemiologic îmbunătățit!”
Când vor fi redeschise restaurantele. Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: ”Trebuie să existe un context epidemiologic îmbunătățit!”

Premierul Ludovic Orban a declarat că îți dorește redeschiderea restaurantelor, însă ea nu este posibilă deocamdată. De asemenea, premierul a precizat că aproximativ 85% dintre patronii HoReCa respectă aceste măsuri, în timp ce un procent nu respectă sau nu vor să facă acest lucru.

”Ne-am dori să putem să deschidem restaurantele. În discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunătățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară.

Ce ajutor vor primi părinții, dacă se vor suspenda cursurile, în noul an școlar. Orban, declarație de ultimă oră! „Vor avea această formă de sprijin!”

Haideți să fim cinstiți. 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și care nu sunt implicați și nici nu-și doresc să asigure respectarea regulilor”, a afirmat Ludovic Orban.

Articolul continuă după reclamă

De asemenea, premierul a declarat că discuțiile cu reprezentanții HoReCa vor continua, iar dacă situația o permite ar putea fi redeschise mai întâi restaurantele din hoteluri.

„Continuăm discuțiile. Eu înțeleg situația foarte dificilă și chiar îmi doresc o deschidere cât mai rapidă, dar să fie făcută în niște condiții care să nu crescă riscul epidemiologic datorită deschiderii restaurantelor în spații închise. Chiar e posibil în două etape, întâi să deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ultrior celelalte restaurante”, a explicat Orban.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Patronii de HORECA au transmis o scrisoare premierului Orban

Organizația patronală HORA a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în care se plâng că mulți dintre antreprenorii din HoReca sunt împinși „pe marginea prăpastiei” de climatul economic actual și reclamă comportamentul unor instituții de control.

În schimb, secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a arătat că, potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, teatrele, cinematografele, urmate de restaurante sunt la nivelurile cele mai înalte de răspândire a coronavirusului, el motivînd astfel decizia de închidere a acestor unități.

Ce ajutor vor primi părinții, dacă se vor suspenda cursurile, în noul an școlar. Orban, declarație de ultimă oră! „Vor a... Nelu Tătaru a dezvăluit care sunt zonele-focar de coronavirus în România: "Avem șase judeţe în care creşterile sunt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile
Mireasa Sezonul 9, 12 iulie 2024. Vlad și Iuliana, jurăminte emoționante înainte de a spune marele „Da” în fața ofițerului Stării Civile Vineri, 12.07.2024, 16:49
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x