- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Recent, pe Facebook a apărut un mesaj prin care românii sunt anunțați când există o probabilitate mare de producere a unui seism, în anul 2020. Conform informațiilor deținute și analizate de către cei de la „Seismic Center-Predicție și alertă cutremur”, în lunile august și septembrie există șanse ridicate să asistăm la producerea unui cutremur în România.
În mesajul de avertizare lansat pe Facebook, centrul anunță că există șanse mari să se producă un cutremur în România în perioada 25 august-5 septembrie, dar și în zilele de 12 și 13 septembrie. Pe lângă datele prezentate a fost lansat pe pagina de Facebook și următorul mesaj:
CÂND ESTE URMĂTORUL CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
„Intervale de interes.
Nu știm exact dacă în acest interval se va produce sau nu un seism puternic în România dar conform statisticii factoriale intervalul poate deveni unul de interes dacă factorii și evoluția seismicitatii locale, regionale și globale vor evolua anormal după posibile tipare precursoare istorice dar și curente, tipare și evoluții prezentate și în studiile de specialitate existente.
Când se va produce următorul cutremur din țara noastră?
Lipsa intereselui față de aceste posibilități și lipsa sponsorizarilor în cercetarea acestor fenomene ne pun în dificultatea continuării analizelor publice asupra acestor două intervale și probabil vom suspenda activitatea publică în acea perioadă. La acest dezinteres se adaugă și campaniile instituționale de ascundere și denigrare a realității privind situația activității seismice din România și măsurile de reducere a riscului seismic respectiv salvarea reală a vieților tinând cont că există în România două sisteme operaționale de prognoza și pre-detecție seismică, sisteme prezentate public dar ignorate până la această dată.
Intervalele publicate mai sus nu reprezintă data producerii unui cutremur dar reprezinta o statistică privind creșterea activității seismice ce poate avea ca rezultat intensificarea magnitudinii regionale, atât știm in acest moment și asta v-am comunicat. Bineînțeles că se pot extrage mai multe informații până atunci dacă va exista un interes și sprijin. Noi am incercat dar nu depinde numai de noi.
Chiar daca vom trece cu bine de acest interval si nu va fi nimic, Vrancea prezinta o evolutie de minim si maxim ce poate deveni instabila in urmatorii ani conform tipologiei seismice istorice.
#Romania #cutremur #Bucuresti #news #seismic”
De-a râsul-plânsul! Un polițist a cerut ajutor colegilor, pe motiv că îl bate nevasta... Magiunul de Topoloveni, vedeta României. Promovat cu 775.000 de euro în Emiratele Arabe și Vietnam...