Antena Căutare

Ceaușescu a ridicat-o în nouă luni, iar acum este îngropată în buruieni și mizerie! Cum arată stațiunea Cap Aurora de pe litoralul românesc - Video

Stațiunea Cap Aurora, ridicată în doar nouă luni, în anul 1973, oferea o plajă atipică pentru litoralul românesc, cu diguri şi plajă stâncoasă, precum  şi 10 hoteluri cu nume de pietre preţioase. Pe cât de repede s-a ridicat staţiunea, însă, pe atât de repede s-a degradat. În prezent, cei câţiva hotelieri care au investit în renovare aşteaptă ca şi autorităţile să pună umărul la dezvoltare.

Stațiunea Cap Aurora, ridicată în doar nouă luni, în anul 1973, oferea o plajă atipică pentru litoralul românesc, cu diguri şi plajă stâncoasă, precum şi 10 hoteluri cu nume de pietre preţioase. Pe cât de repede s-a ridicat staţiunea, însă, pe atât de repede s-a degradat. În prezent, cei câţiva hotelieri care au investit în renovare aşteaptă ca şi autorităţile să pună umărul la dezvoltare.

La cinci kilometri de Mangalia, găsim hoteluri în formă de vapor. Au fost ridicate în doar nouă luni, la începutul anilor '70 şi oferă privelişti de o frumuseţe rară.

Cap Aurora, cea mai mică staţiune de la Marea Neagră, este aşezată pe un mal stâncos între pădurea Comorova şi mare. Ce este specific la această staţiune este faptul că aici au fost create mici golfuri prin diguire. Plajele sunt înguste, iar cei care vin în această zonă caută liniştea şi relaxarea.

Oamenii de afaceri care au preluat vechile hoteluri comuniste s-au orientat către turismul de familie. Interioarele au fost renovate, iar camerele mici au fost modificate.

Pentru a spori confortul turiştilor, inclusiv structura unui hotel a fost schimbată. Din două camere a apărut un apartament extrem de spaţios, iar o noapte de cazare aici costă 450 de lei.

Dezvoltarea se opreşte, însă, aici. Cine se aventurează în afara hotelului, are parte de o cu totul altă privelişte. Trotuarele sunt acoperite de buruieni, pe străzi domneşte mizeria, iar puţinele coşuri de gunoi sunt ruginite.

Aceeaşi privelişte întâmpină turiștii şi la un kilometru distanţă, în staţiunea Venus. Trotuarele invadate de buruieni dau spre către hoteluri lăsate în paragină şi străzi unde pungile de gunoi au fost lăsate în soare.

Doar pereţii au mai rămas din vilele din Venus, în rest totul a fost refăcut. Aici turiştii sunt cazaţi în regim all inclusive, iar preţurile pleacă de la 800 de lei pe noapte, pentru o cameră dublă. Dacă în interiorul complexului au parte de toate facilităţile, în staţiune.

Hotelierii din sudul litoralului speră ca în doi ani turiştii să găsească condiţii mai bune la mare pe măsură ce proiectul de lărgire a plajelor va fi pus în aplicare.

Un proiect finanţat cu fonduri europene prevede lărgirea plajelor cu cinci milioane de metri pătraţi până în anul 2022.

Mai mute detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din Observator.

Autostrăzile din România au fost prădate de hoți! S-a furat ca-n codru! Cum sunt puși șoferii în pericol... Muzeul "Grigore Antipa" nu vrea să renunţe la 5.300 de metri pătraţi din parcul Muzeului pentru ridicarea unei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x