Antena Căutare

Capitala se schimba la fata: Reorganizarea centrului si autostrada suspendata, pe ordinea de zi a Consiliului

Capitala e la cateva ore distanta de la cele mai importante decizii din ultimele doua decenii. Autostrada suspendata, pasajul catre Autostrada 1 si reorganizarea din temelii a centrului orasului, toate depind de votul pe care noul Consiliu il va da astazi, in prima sedinta de dupa alegeri.

De 20 de ani, Capitala mai mult se peticeste. Si, acolo unde se lucreaza, se munceste pe incet-inainte. Trecuta pe lista de asteptare de fostul Consiliu, strapungerea Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este doar unul dintre proiectele care asteapta astazi unda verde.

“E un proiect ce intregeste inelul median al Capitalei, in sensul ca preia traficul de pe autostrada, cu descarcare in zona Doamna Ghica”, explica Madalin Dumitru, directorul Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Bucuresti.

Inelul median si Podul Ciurel asteapta si ele pe lista. Primul are o lungime de 55 de kilometri si nici pana acum municipalitatea nu stie exact pentru ce varianta de constructie va opta.

Suprateran, subteran sau la sol, el va costa cel putin 550 de milioane de euro. Nici zona centrala nu scapa de modificari. Gata de mai bine de trei ani, Planul Integrat de Dezvoltare Urbana sta pe masa Consiliului tot de atunci.

Pe scurt, planul propune definirea centrului, largirea zonei pietonale si, mai ales, o legatura intre Bulevardul Unirii, Casa Poporului si zona Hristo Botev.

Din cele 74 de puncte de pe ordinea de zi, mai bine de jumatate dintre ele au fost respinse cel putin o data de vechea majoritate.

Catacombele din Bucuresti ar putea deveni parcari

Autoritatile s-au hotarat sa transforme galeriile de metrou, sapate in perioada comunista, in parcari subterane. Aproape 300 de masini ar putea fi lasate aici. Pana acum, mai multi investitori privati au vrut sa puna in practica un astfel de proiect, dar s-au impiedicat de cheltuielile prea mari.

Cel putin doua milioane de masini circula zilnic in Bucuresti, dintre care cateva sute de mii trec prin centrul orasului. Multi dintre soferii lor s-ar opri aici, dar nu au cum. Nu gasesc locuri de parcare. Cu o investitie de cateva milioane de euro, situatia s-ar putea .

Alte 100 de locuri de parcare ar putea fi amenajate in galeriile care se afla sub cladirea Guvernului si Maternitatea Pilizu si inca 60 intre Universitate si Piata Romana.

In Bucuresti sunt in prezent 40 de parcari publice. Insuficiente. Numai pentru rezidenti ar mai trebui cel putin 30 de mii de locuri de parcare.

Furtul oglinzilor de la masini, o afacere infloritoare! ... Bacalaureat 2012: Mircea cel Batran, confundat cu Iisus Hristos!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x