România este o țară cu o mulțime de locuri spectaculoase și oameni primitori, însă nu toți locuitorii au motive de fericire. Sau cel puțin, nu toți românii sunt la fel de friciți și se pare că acest lucru are de a face și cu orașul în care locuiesc.
Un studiu realizat de Consiliul Tineretului din România, cu ocazia Zilei Tineretului, a scos la iveal informații surpriză. Studiul, numit „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, a dezvăluit care este cel mai trist oraș din România.
Scopul acestuia a fost să se afle care este nivelul de bucurie al persoanelor de la noi din țară, pe o scară de la 1 la 10, potrivit Spynews.ro.
Care este cel mai trist oraș din România și de ce a fost ales
Studiul a avut la bază un sondaj care a analizat cât de fericiți sunt tinerii, ce grad de siguranță simt în orașul din care provin, dar și ce lucruri ar putea fi îmbunătățite. Cu toate acestea, rezultatul este surprinzător.
Deși se află pe litoral, iar localnicii se bucură în fiecare zi de briza Mării Negre, se pare că cel mai trist oraș din România este Constanța.
În studiu au fost implicați peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani din Târgu Jiu, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Bacău și Constanța. În medie, nivelul de fericire pe care îl simt aceștia în România este de 6,69.
Care este cel mai fericit oraș din România
La polul opus, studiul a stabilit și care este cel mai fericit oraș din România, unde tinerii se bucură cu adevărat de viață. Dacă orașul cel mai trist este chiar cel în care toată lumea merge să se distreze în fiecare vară, cel mai fericit este în Moldova.
În urma studiului realizat, orașul din România unde trăiesc cei mai fericiți tineri este Iași. De asemenea, alături de acesta, Cluj-Napoca este cel mai curat și unit din țară.
Când vine vorba despre pandemie, 6 din 10 tineri sunt de părere că orașele din care provin s-au adaptat cu ușurință. Cu atât mai mult, aceștia vor să se implice în acțiuni de voluntariat pentru a contribui la dezvoltarea locurilor unde locuiesc.
Tineri participanți au avut de răspuns deschis la 4 întrebări legate de nevoile și problemele lor din acest moment (când încă ne confruntăm cu situația pandemică) și de nevoile și dorințele lor pentru perioada de după pandemie.
În cadrul sondajului online (cu peste 900 de respondenți), realizatorii au lansat și o întrebare referitoare la stare generală de fericire resimțită de către tineri.
Astfel, pe o scară de la 1 la 10, media nivelului de fericire a tinerilor la nivelul țării este de 7,4.
Analizând răspunsurile tinerilor la sondajul online, precum și ideile notate pe parcursul întâlnirilor facilitate, ei observat 3 teme principale de interes pentru tineri:
- Sănătate fizică și mintală
- Locuire
- Perspective și decizii de viitor
Documentul integral este disponbil AICI.
Începând din 30 iulie, Star Matinal e pe val şi Star la mare fitză transmit live de la mare, din staţiunea Saturn... Rezultate Loto 25 iulie 2022. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...